Jedna općina u Podravini ima posebnu aplikaciju za groblje: Vrlo jednostavno možete pronaći najdraže

Ana Kanazir
24. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Općina Novigrad Podravski dosjetila se posjetiteljima groblja olakšati pronalazak grobova svojih voljenih. Naime, postoji posebna aplikacija na kojoj se vrlo lako može doći do groba pokojnika. Potrebno je samo upisati jedan podatak, a aplikacija onda izbaci točnu lokaciju na groblju.

groblje

Groblje | Foto: Unsplash

Odlazak na groblje je za mnoge vrlo emotivno, dok je za neke i pomalo stresno jer možda ne znaju gdje su točno pokopani njihovi najdraži. Kako bi se ovo ispravilo, u općini Novigrad Podravski postoji posebna aplikacija.

Općina Novigrad Podravski pokrenula je novu web stranicu, odnosno aplikaciju, ili kako oni to nazivaju web servis, gdje se vrlo lako može saznati gdje se točno na groblju nalazi voljena preminula osoba. Potrebno je upisati njegovo ime, prezime ili otprilike godinu kada je osoba preminula. Ipak, ako upišete samo jednu od tih informacija, aplikacija će jednako tako funkcionirati. Ovo je zapravo tražilica pokojnika koja funkcionira kada se otvori na računalu, ali i na mobitelu, a na stranicu se može doći skeniranjem QR koda koji se nalazi na tabli na groblju Sveta Klara, piše na stranicama Općine.

Kroz tražilicu je moguće pronaći točnu lokaciju groba s prikazom istoga na mapi te saznati povijest ukopa pokojnika. Aplikacija se koristi besplatno, a informacije se mogu i nadopuniti. Ipak, kako bi se zaštitili osobni podaci nije moguće pronaći podatke o vlasniku groba.

Osim ove, postoji i aplikacija Spiritus kojom groblja postaju muzeju. Točnije, na njoj se mogu pronaći priče, uspomene ili fotografije pokojnika. Više smo pisali u ovom tekstu.

Copy link
Powered by Social Snap