Jedna banka diže naknade, povećava se i naknada za isplatu mirovina

Ana Kanazir
24. travnja 2023.
Novosti
A- A+

Raiffeisen banka je ovih dana svoje klijente obavijestila da od lipnja kreće povećanje naknade za podizanje novca na bankomatu drugih banaka, povećava se i naknada za vođenje tekućih računa, kao i onih za isplatu mirovina. Druge banke za sada nisu najavile poskupljenje svojih usluga.

Podizanje novca s bankomata

Ilustracija | foto: Rawpixel

Povišenje naknada se obično treba najaviti i do dva mjeseca ranije, što je Raiffeisen banka napravila, a neke od naknada bi u budućnosti mogle biti i dvostruko skuplje. Ipak, dobra je vijest da druge banke neće uvesti istu opciju.

Prije ovoga, banke su prošle godine, odnosno početkom godine povećale naknade za dizanje vlastite gotovine na šalteru. S druge strane, na početku godine je bila ukinuta naknada kod podizanja novca s bankomata drugih banaka zbog uvođenja eura.

Kako doznaje Aneli Dragojević Mijatović iz Novog lista, druge veće banke neće, barem za sada, podizati cijene svojih usluga. Ako do promjene i dođe, one će na vrijeme obavijestiti svoje klijente.

Direktorica Hrvatske udruge banaka Tamara Perko kaže da su neke banke već rekle da sada neće povećavati naknade, no to je, kaže, ionako poslovna politika pojedinih banaka, a oni kao Hrvatska udruga banaka ne mogu komentirati jedne u odnosu na druge.

– Jednostavno, svaka banka ima svoju poslovnu politiku, rekla je Perko za Novi list.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap