Jedina županija u Hrvatskoj siromašnim umirovljenicima dijeli božićnicu. Dobit će 800 kuna!

Jasmina Grgurić Zanze
10. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Oko stotinu gradova i općina svojim starijim građanima s nižim mirovinama i ove će godine podijeliti novčane pomoći u povodu nadolazećih blagdana. Neki od njih povećali su iznose božićnica za umirovljenike zbog pandemije, a iznosi se kreću od simboličkih stotinu pa do tisuću kuna ili više u iznimnim slučajevima. No, tu je i jedna jedinica regionalne samouprave koja će sasvim pristojnom svotom razveseliti svoje seniore.

Foto: Pixabay

Jedina županija koja isplaćuje novčanu pomoć umirovljenicima s niskim mirovinama za božićne i novogodišnje blagdane je Dubrovačko-neretvanska. Razveselit će to na tisuće starijih osoba u tamošnjim gradovima i općinama.

Više od 60 gradova umirovljenicima dijeli božićnice. Provjerite iznose!

Putem Hrvatske pošte, županijski umirovljenički dodatak dostavit će se tako na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina,  Orebić, Trpanj,  Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz gradskih proračunskih sredstava, a umirovljenicima iz općina Dubrovačko Primorje, Župa dubrovačka i Mljet, umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, koje tako provode, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Županijski umirovljenički standard.

Županijski umirovljenički dodatak isplaćuje se za 2.433 umirovljenika s područja županije i to u iznosu od 800 kuna za sve one s mirovinom do 1.500 kuna. Županija je za ovu svrhu izdvojila čak dva milijuna kuna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap