Jedan grad se posebno brine o potrebitim građanima, a umirovljenicima daje pomoć tijekom cijele godine

Ana Kanazir
29. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Kako bi se pomoglo građanima slabijeg socio-ekonomskog statusa, grad Poreč je odlučio barem malo ublažiti posljedice poskupljenja energenata. Tako je gradonačelnik ovoga tjedna potpisao Odluku o pomoći građanima koji se nalaze u teškoj socio-ekonomskoj situaciji izazvanoj rastom cijena energenata, a posebnu pomoć nudi i umirovljenicima u obliku mjesečne pomoći onima s najnižom mirovinom.

Novac, euro | Foto: mirovina.hr

Iznos koji će se isplaćivati za ublažavanje posljedica poskupljenja energenata je 132,72 eura. Osim ove mjere, u proračunu za 2023. godine su osigurane i brojne druge pogodnosti i pomoći stanovnicima ovog grada, a osigurana je i pomoć umirovljenicima.

Jedna od zanimljivih mjera je i pomoć umirovljenicima na mjesečnoj bazi. Točnije, porečki umirovljenici s najnižim mirovinama će pomoć dobivati tijekom cijele godine. Povećani su i limiti prihoda do kojih takvi umirovljenici mogu ostvariti pravo i to za 8,42 %, odnosno, za onoliko koliko je bio porast mirovina u proteklom razdoblju.

Što se tiče novčane pomoći građanima koji su u teškoj socio-ekonomskoj situaciji, ona se odnosi na jednokratnu pomoć koja se isplaćuje na tekući račun, a iznosi 132,72 eura. Kako bi se pomoć dobila potrebno je ispuniti određene uvjete i dostaviti zahtjev u Upravni odjel za društvene djelatnosti. Detalje možete vidjeti na stranici Grada Poreča.

Stavljanje novčanica eura u novčanik
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap