Jedan grad odlučio o božićnicama usred ljeta: 50 eura za sve s mirovinom do 500 eura

Jasmina Grgurić Zanze
10. srpnja 2024.
Novosti
A- A+

Karlovački umirovljenici dobili su 50 eura dodatka uoči Božića po prvi put prošle godine. Sada je već poznato da će ove godine dobiti božićnicu u jednakom iznosu svi oni čija mirovina ne prelazi 500 eura. Taj cenzus lani je bio 30 eura niži, ali su u međuvremenu rasle i mirovine. Ranije su božićnice dobivali samo korisnici socijalnih gradskih potpora, a sada je krug korisnika proširen na sve starije osobe s nižim primanjima.

novac

Za karlovačke umirovljenike stiže božićnica Foto: Unsplash

Karlovački umirovljenici, čija su mjesečna primanja manja od 500 eura, dobit će ove godine 50 eura božićnice. Potvrdila je to ovih dana pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Draženka Sila-Ljubenko. Naime, o isplati božićnica ju je pitao vijećnik Hrvatske stranke umirovljenika, Frane Kaleb za vrijeme aktualnog sata 38. sjednice Gradskog vijeća Karlovca.

Manifestacija 'Dani Alke i Velike Gospe' počeli u Sinju | Foto: Grad Sinj
Jedan grad umirovljenicima će u srpnju isplatiti po 40 eura novčane pomoći

Pročelnica je napomenula i da je 1. srpnja bilo usklađenje mirovina i da će se podaci o primanjima umirovljenika ažurirati u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje ne bi li se utvrdilo tko ima pravo na božićnicu, piše kaportal.net.hr.

Podsjetimo, lani su u povodu Božića karlovački umirovljenici s primanjima do 470 eura dobili 50 eura dodatka. Tada nije bilo još riječi o službenim božićnicama. Božićnice od 45 eura dobivali su korisnici socijalnih gradskih pomoći, među kojima i umirovljenici. Njima je isplaćena prošle godine tako i jedna i druga naknada. Bio je to prvi put da su karlovački umirovljenici dobili novčanu pomoć za blagdane, koja se prethodnih godina nije isplaćivala.

Svake godine na popisu je sve više gradova i općina koje isplaćuju novčane pomoći umirovljenicima, makar prigodno za Uskrs i za Božić. Tko je sve lani dijelio božićnice možete pogledati na ovom popisu. Gradove i općine koji su ove godine podijelili uskrsnice umirovljenicima pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap