Jedan grad na jugu se pohvalio svojim izdvajanjima za umirovljenike u prošloj godini

Ana Kanazir
27. siječnja 2024.
Novosti
A- A+

Iz Grada Dubrovnika su se na svojim stranicama pohvalili s izdvajanjima za umirovljenike. Tako su napisali kako su prošle godine isplatili 390.000 eura za starije građane čije mirovine nisu dovoljne za osnovne životne potrebe. Najavili su i kako će nastaviti s potporama umirovljenicima kao najosjetljivijim članovima zajednice.

Zbrajanje centi koji se nalaze na novčanica eura

Novac | Foto: mirovina.hr

Umirovljenici diljem Hrvatske imaju male mirovine pa im bilo kakva pomoć dobro dođe. Bilo da se radi o dodatku Vlade ili pak pomoći koju dobivaju od Grada. Upravo su se zato iz gradske uprave pohvalili sa svojim izdavanjima za ovu skupinu.

Neki gradovi misle na svoje umirovljenike pa im osiguravaju besplatan javni prijevoz, neki im omogućavaju razne besplatne aktivnosti, dok im neki pomažu kroz božićnice ili uskrsnice. Ipak, iz Dubrovnika su se pohvalili kako su prošle godine za starije osobe od 65 godina bez vlastitih primanja iz proračuna isplatili 92.023,72 eura.

Osim toga, umirovljenicima s mirovinom od 265,58 eura s dodacima na mirovinu od 291,98 eura, isplaćeno je 61.055,31 eura. Za osobe treće životne dobi koji primaju mirovinu do 265,45 eura, isplaćeno je 239.286,14 eura. Najavili su kako će i dalje nastaviti s potporama umirovljenicima kao najosjetljivijim članovima zajednice. Kažu da ovako pridonose poboljšanju kvalitete njihovog života.

– Na ovaj način financijski dodaci, posebno prilagođeni onima čije mirovine ne pokrivaju osnovne potrebe, pokazuju posvećenost Grada očuvanju dostojanstva umirovljenika i kontinuiranu predanost ove gradske uprave mjerama socijalne skrbi.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap