Jadranka Kosor o Aladroviću: “Tek je sada shvatio da je i ministar socijalne skrbi”

Jasmina Grgurić Zanze
8. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Ministar rada i mirovinskog sustava brinuti mora o zaposlenima, nezaposlenima i umirovljenicima. Dakle, gotovo svima. Resoru koji je već sam po sebi ogroman i zahtjevan, Vlada je lani dodala još jedno ogromno područje, socijalnu skrb koja je u Hrvatskoj također na klimavim nogama, bilo da je riječ o starijima ili djeci, što smo vidjeli iz posljednjeg slučaja preminule djevojčice. Mladi ministar Josip Aladrović ostao je zatečen, a njegovu ulogu komentirala je bivša premijerka Jadranka Kosor.

Jadranka Kosor (Snimka zaslona/Televizija N1)

Ulogu mladog ministra Josipa Aladrovića kojemu je uz rad i mirovinski sustav dodijeljen i resor socijalne skrbi komentirala je za N1 Televiziju nekadašnja premijerka Jadranka Kosor. Ističe da je tek u slučaju smetni djevojčice Nikoll Aladrović shvatio da je i ministar socijalne skrbi.

“Meni se učinilo u trenutku tog strašnog događaja koji je zatresao cijelu zemlju kao da je gospodin Aladrović tek osvijestio da je i ministar socijalne skrbi. Ja sam tada tek saznala da je on i ministar obitelji i socijalne skrbi i ministar rada i mirovinskog sustava. To je jedno mega ministarstvo i ne može se jedan čovjek time svime baviti” – smatra Kosor.

Ipak, smatra da je on trebao otići u Novu Gradišku i pružiti podršku socijalnim radnicima koji su uzrujani i koji primaju prijeteće poruke te dati takvu potporu i onima koji će rješavati pitanje ostale djece iz te obitelji.

Josip Alardović
Ide li Vlada u izmjenu zakona o mirovinama? Ministarstvo otkrilo koji su im prioriteti!

“Međutim, ono što sam vidjela kod tog mladog čovjeka koji je dobio taj teret na pleća, rekao je da on osjeća dio odgovornosti. Ipak, isti dan je Plenković rekao da tu nema nikakve njegove odgovornosti, nego da je odgovornost na ljudima koji su radili” – ističe bivša premijerka.

Dodala je i kako se ne slaže s onima koji govore da svi snose jednaku odgovornost za smrt djevojčice. Rekla je i kako se sada u javnosti čuju “beskrajno glupe” konstatacije da djecu treba ekspresno izuzimati te roditeljima oduzimati prava kao da povijest nije pokazala koliko je to teško. Također, ne slaže se s onima koji kažu da sustav nimalo nije napredovao. Podsjetila je kako je za vrijeme njezinog mandata donesena promjena da samac može posvojiti dijete.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap