Iz zatvora u mirovinu: Sudac uhvaćen na nedjelu podnio je neobičan zahtjev

Milan Dalmacija
28. srpnja 2023.
Novosti
A- A+

Sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu osumnjičen je da je tražio od požeškog gradonačelnika Darka Puljašića da sredi bolje poslove za njegova sina i snahu. Zauzvrat je obustavio sudski proces koji se vodio protiv njega. Po izlasku iz istražnog zatvora zatražio je razrješenje sa sudačke dužnosti kako bi otišao u mirovinu. Nije poznato želi li se tako nagoditi s USKOK-om.

Ilustracija /Pixabay

Sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu i USKOK-ov osumnjičenik Predrag Dragičević zatražio je razrješenje sa sudačke dužnosti. Kao razlog naveo je odlazak u mirovinu, doznaje novinar portala Danas.hr, Luka Safundžić.

Milo za drago

Dragičević je zajedno s požeškim gradonačelnikom Darkom Puljašićem uhićen 11. srpnja. Na teret im se stavlja pogodovanje pri zapošljavanju. Naime, Dragičević je od Puljašića, prema onome što su utvrdili istražitelji, tražio bolji posao za suprugu svog sina. Osim toga, tražio je i premještaj sina na bolju poziciju unutar Policijske uprave požeško-slavonske. Zauzvrat je Puljašiću obećao povoljniju sudsku odluku u procesu koji se protiv njega vodio.

Ali, to nije sve. Sudac Dragičević je redovito obavještavao gradonačelnika Puljašića pružao informacije o tom procesu, unatoč tomu što je bio u sukobu interesa te se trebao izuzeti iz procesa. Osim toga, osigurao je odbacivanje žalbe Državnog odvjetništva, nakon čega je donio odluku o obustavljanju procesa protiv Puljašića.

Pokušaj nagodbe?

Dan nakon uhićenja, Dragičević i Puljašić su završili u istražnom zatvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. No, kako su svi svjedoci ubrzo ispitani, dvojac je nakon 10 dana pušten na slobodu.

Nije poznato je li Dragičevićev zahtjev za razrješenjem zbog umirovljenja pokušaj nagodbe s USKOK-om kako bi dobio manju kaznu, no poznato je da će o tome odlučivati Državno sudbeno vijeće na svojoj sjednici koja će se održati tijekom kolovoza.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap