Iz Mirovinskog obavijestili kada neće raditi njihove e-usluge

Jasmina Grgurić Zanze
6. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Ako ste sutra planirali obaviti neku online “papirologiju” iz domene mirovinskog sustava, nećete to moći učiniti. Naime, e-usluge HZMO-a neće biti dostupne u subotu, 7. svibnja od 10 do 14 sati, obavijestili su danas korisnike iz ove javne službe.

Foto: Unsplash

Baš ste sutra mislili spavati dulje, skuhati kavicu pa prije ručka izvaditi online ispis o radnom stažu, poslati zahtjev za mirovinu ili provjeriti kolika bi vam ona prema izračunu iznosila? Iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje obavijestili su danas građane da to neće moći učiniti u subotu, 7. svibnja između 10 i 14 sati.

novac
Otvoreni rokovi za dostavu dokaza radi isplate energetskog dodatka

Obavještavamo korisnike e-usluga Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje da u subotu, 7. svibnja 2022., od 10 do 14 sati e-usluge HZMO-a neće biti dostupne radi tehničkog održavanja. Molimo za razumijevanje, kratko su priopćili na svojim službenim internetskim stranicama.

Inače, građani putem interneta mogu, umjesto dolaska na šaltere, ostvariti čitav niz prava iz mirovinskog osiguranja. Među njima je i slanje online zahtjeva za mirovinu, nacionalnu naknadu, energetski dodatak, dječji doplatak, a mogu i provjeriti radni staž, dobiti razne potvrde te zatražiti upite iz evidencije, poput informativnog izračuna mirovine.

Copy link
Powered by Social Snap