Iz grada poručili: Redovno komunicirajte sa svojim bližnjima koji su u domovima

Jasmina Grgurić Zanze
26. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

Domovi za starije i nemoćne osobe ponovno se zatvaraju za posjete i izlaske. Veliki je to problem za umirovljenike koji su tek izašli iz višemjesečne izolacije, a već moraju ponovno u karantenu. Neće se moći viđati s članovima obitelji, a oni im neće moći slati ni potrebne stvari i hranu. Također, pojedini su domovi zabranili iznova izlaske korisnicima izvan prostora doma.

Ilustracija: Rawpixsel

Popis županija koje zatvaraju domove za starije i nemoćne osobe za posjete članova obitelji i izlaske korisnika sve je dulji. Takva odluka već je donesena za sve domove u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Osječko-baranjskoj, Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Istarskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Posjete su zabranjene i u sve većem broju bolnica, a u smjeru istih mjera idu i ostale županije koje bilježe ponovnu pojavu zaraženih osoba uslijed epidemije koronavirusa.

Tek što su izašli iz višemjesečne karantene, korisnici domova umirovljenika opet moraju u izolaciju. Neće moći vidjeti članove obitelji, primati od njih potrebne stvari i hranu, niti izlaziti i ići im u posjete.

Grad Zagreb apelirao je stoga na građane da što više komuniciraju sa svojim članovima obitelji koji su smješteni u domovima.

starija zena
Pitamo umirovljenike boje li se nove izolacije: Skoro svaki treći u strahu od zatvaranja!

“Vjerujemo kako članovima obitelji korisnika nije bilo lako čuti vijesti o zabrani posjeta. Razumljivo je da se brinemo za naše bližnje te bismo voljeli što više vremena provoditi s njima. Trenutno najveću brige o našim starijim sugrađanima možemo pokazati poštivanjem propisanih mjera.

Pozivamo članove obitelji da redovito telefonskim putem komuniciraju s korisnicima, a djelatnici domova za starije osobe predanim radom i trudom učinit će sve kako bi ublažili posljedice ograničenja posjeta” – apeliraju iz Grada Zagreba.

Propisana zabrana posjeta korisnicima domova za starije osobe na snazi je do daljnjeg, a u svrhu prevencije širenja zaraze virusom COVID-19 te zaštite korisnika i djelatnika domova za starije osobe.

 

Iz grada poručili: Redovno komunicirajte sa svojim bližnjima koji su u domovima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap