Ivica Puljak prozvao ministra Pavića i njegovu reformu na Facebooku: Pogledajte što je Pavić odgovorio

Josip Mihaljević
2. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

Član predsjedništva stranke Pametno, Ivica Puljak, na Facebooku je kritizirao prijedlog cjelovite mirovinske reforme. Iako je njegovo prozivanje ministra samo kap u moru kritika koje su na račun reforme pristizale prošloga tjedna, ministar mu je neuvjerljivo odgovorio i pokušao opravdati svoju reformu.

Foto: Jelena Ratko | mirovina.hr

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić prošloga je tjedna izašo s prijedlogom cjelovite mirovinske reforme. Najblaže rečeno, reakcije javnosti su bile katastrofalne. Kritikama se pridružio i istaknuti član predsjedništva stranke Pametno Ivica Puljak.

Na Facebooku je zamolio ministra Marka Pavića da mu pokuša objasniti zašto se ovakva reforma uopće provodi. Ministar Pavić mu je odgovorio, ali svojim odgovorom nikoga nije uspio uvjeriti da je ovakva reforma dobra za bilo koga u Hrvatskoj – osim naravno vladajućoj stranci.

U suštini, Ministar sve opcije oko mirovinske reforme želi svesti na tri opcije:

  1. Ako ne napravimo ništa, budući će umirovljenici imati 500-600 kuna manje mirovine od sadašnjih.
  2. Za isplatu većih mirovina budućim umirovljenicima treba 40 milijardi kuna, možemo se zadužiti – ali to je nepoželjno
  3. Možemo provesti njegovu reformu gdje će umirovljenici prilikom umirovljenja svoju štednju iz II. mirovinskog stupa prebaciti u I. stup i ostvariti mirovine približne ovim sadašnjima

Puljak ministru: Zašto ovo radite?

Komunikaciju je započeo Ivica Puljak na svom Facebook profilu:

puljak

Foto: FB screenshot

U drugom dijelu svoje kritike, Puljak je nabrojao samo neke od načina kako država može uštediti tih 40 milijardi kuna, bez da građanima oduzima njihovu ušteđevinu iz II. mirovinskog stupa.

puljak

Foto: FB screenshot

U komentarima se otvorila rasprava, a požar je morao gasiti i sam ministar Pavić:

pavić puljak

Foto: FB screenshot

Kao što i sami vidite, ministar se i dalje drži jedne te iste dileme: ili moja reforma, ili manje mirovine. Za njega treća opcija gotovo i ne postoji. Ivica Puljak mu je još jednom predložio da postoji i treća opcija, ali na taj komentar je ostao bez odgovora:

puljak pavić

Foto: FB screenshot

Ukoliko vas zanima čitava rasprava, možete ju pročitati na sljedećem linku:

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap