Ipsos traži umirovljenike za rad od kuće: Zarada 25 kuna po satu

Josip Mihaljević
16. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Danas ćemo vam sa Sajma pravo doba predstaviti dva predavanja, a prvo dolazi od agencije za istraživanje tržišta Ipsos. Ipsos postoji u preko 80 zemalja, zapošljavaju oko 16.000 ljudi diljem svijeta i imaju velik broj honorarnih suradnika. Na sajmu ‘Pravo doba’ održali su predavanje na temu ‘Uključivanje starijih osoba u istraživanje tržišta’.

Sajam Pravo doba | foto:mirovina.hr

Umirovljenici, budimo iskreni, ne rade iz hobija ili kako bi se družili. Problem malih mirovina, s druge strane, neće nestati preko noći. Zbog toga sve veći broj umirovljenika traži dodatan način zarade, a broj zaposlenih umirovljenika se od početka godine udvostručio s nekih pet na deset tisuća.

Jedna od tvrtki koja umirovljenicima nudi posao je agencija za istraživanje tržišta Ipsos. Oni su danas održali prezentaciju na temu ‘Uključivanje starijih osoba u istraživanje tržišta‘.

Nakon kratkog preleta povijesti tvrtke, umirovljenicima je na prezentaciji objašnjeno kakvim se točno oni istraživanjima bave. To nisu nužno predizborne ankete, nego i istraživanje medija, određenih proizvoda, ukratko – što god njihov klijent od njih istraži.

Zatim su pojasnili različite načine istraživanja kakve provode: od terenskog, preko telefonskog do naposlijetku i istraživanja preko interneta.

Terensko

Ipsos kaže kako u Hrvatskoj imaju 70-ak stalno zaposlenih i oko 1000 honoraraca, koje čine svi uzrasti, od studenata do umirovljenika. Prekrivaju gotovo cijelu Hrvatsku, a dva operativna centra su im u Splitu i Zagrebu.

Terensko istraživanje odnosi se na anketiranje po kućanstvima ‘od vrata do vrata’ prema unaprijed definiranim pravilima. Radi se u mjestu stanovanja ili željenom području rada. Malo toga se danas radi na papiru, tako da oni svojim zaposlenicima osiguravaju tablete i laptope, jednako kao i obuku o korištenju. Pokrivaju i putne troškove, a isplata je po napravljenoj anketi.

Prosječna cijena ankete iznosi 50 kuna.

Telefonsko – iz topline svojeg doma

Terensko istraživanje zahtijeva ipak malo veći stupanj mobilnosti, tako da smo na prezentaciji posebnu pažnju na telefonsko anketiranje, budući da je puno fleksibilnije. Bez brige, telefonsko anketiranje vam neće posjesti sve “impulse”, budući da se sve odvija preko interneta. Jedina mana je što bi kod sebe trebali imati funkcionirajuće računalo ili laptop, kao i internetsku vezu te slušalice s mikrofonom. Njih možete naći u većini trgovačkih lanaca, a koštaju oko 50 kuna.

Ako su ti uvjeti zadovoljeni, rad od kuće vam ne bi trebao predstavljati prevelik problem. Plaćanje je po satu do 25 kuna. Radi se na honorar, vi birate radno vrijeme, a isplata je redovita do 15. u mjesecu. Dugoročni angažman, kažu u Ipsosu, ovisi o količini projekata koje imaju naručene, a ako naletite na poteškoće – imate podršku tijekom rada iz centrala u Splitu i Zagrebu.

Napominju kako je telefonsko anketiranje posebno pogodno za umirovljenike te da zarada ne utječe na mirovinu koju ostvarujete.

Ipak, napominju kako morate biti organizirani, komunikativni, odgovorni i poštivati radne obaveze koje ste ugovorili.

Kontaktirati ih možete na [email protected].

Copy link
Powered by Social Snap