Imenovan novi pomoćnik ravnatelja HZMO-a: Radi se o bratu nove ministrice poljoprivrede

Josip Mihaljević
26. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Kada je ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović postao ministar rada i mirovinskog sustava, za očekivati je bilo da će u vrhu te institucije osvanuti novi ljudi. Index je danas objavio kako je pomoćnik ravnatelja postao brat nove ministrice poljoprivrede Marije Vučković.

marija vučković

Foto: Ministrica poljoprivrede Marija Vučković | Youtube screenshot

Ministar rada i mirovinskog sustava na upražnjeno mjesto pomoćnika šefa HZMO-a predložio je svog suradnika Šimu Šiljega. Index.hr danas je objavio kako se radi o rođenom bratu nove ministrice poljoprivrede Marije Vučković.

O njegovom imenovanju Vlada je raspravila na zatvorenom dijelu 174. sjednice vlade 22. kolovoza. U izvještaju sa sjednice stoji da Šiljeg na dužnost stupa četiri dana ranije, 18. kolovoza.

“Točno je da je gospodin Šiljeg brat ministrice poljoprivrede Marije Vučković te se prigodom glasovanja o navedenom imonovanju ministrica Vučković izuzela od glasovanja, što je uneseno i u Zapisnik”, potvrdili su Indexu iz Vlade.

Novi pomoćnik ravnatelja HZMO-a radio u policiji 15 godina

Šimo Šiljeg (HDZ) ima podosta “rukovodećeg iskustva”. Prije angažmana u HZMO-u, 15 godina je bio policijski službenik za obradu kriminaliteta.

Bio je načelnik Odjela za državljanstva MUP-a te načelnik za upravne i inspekcijske poslove. Sjedio je i u nekoliko Nadzornih odbora: u HŽ Holdingu, ali i u Nadzornom odboru Hrvatske pošte.

Iz Vlade u imenovanju ne vide ništa sporno, budući da je Šiljeg i prije obavljao posao pomoćnika te da zadovoljava sve potrebne kvalifikacije. Tvrde da je riječ zapravo o tehničkom usklađivanju sa Zakonom o obvezama i pravima državnih dužnosnika.

Kako kao policijski službenik nije mogao biti članom političke stranke, u stranku se mogao učlaniti između 23. siječnja 2017. (kada je napustio MUP) i 14. veljače 2017. godine kada je došao na dužnosničku poziciju u HZMO-u.

“Iz povijesti njegovih imenovanja irazrješenja očito je da je i kao policajac bio blizak HDZ-u”, piše Index.

 

Imenovan novi pomoćnik ravnatelja HZMO-a: Radi se o bratu nove ministrice poljoprivrede
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap