I mi smo zvijezde: Dođite na produkciju Udruge Invalida rada Zagreb

Jasmina Grgurić Zanze
8. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, kakvih je u Hrvatskoj više po pola milijuna, obilježili smo 3. prosinca. Udruga invalida rada Zagreba organizira produkciju svojih aktivnosti peti put pod nazivom „I mi smo zvijezde”. Kulturno događanje održat će se u Centru za kulturu Trešnjevka iduće srijede, 11. prosinca od 18 do 19.30 sati.

Foto: UIR Zagreb

Kulturno-zabavnim programom Udruga invalida rada Zagreba iduće će srijede, 11. prosinca, u Centru za kulturu Trešnjevka od 18 do 19.30 sati prikazati svoj rad kroz koncertna, dramska i plesna djela u izvedbi članova i djelatnika UIR Zagreba. Produkciju “I mi smo zvijezde” vodit će članovi dramske skupine, a ove će godine po prvi put biti i svečana dodjela priznanja članovima za 20 godina članstva.

invalidi njegovatelji
Puljanka živi od 1.500 kuna invalidske mirovine, za državu ona nije dovoljno invalid

“Veliko nam je zadovoljstvo već tradicionalno kroz ovu produkciju prikazati da unatoč svojim invaliditetima i tjelesnim oštećenjima, invalidi rada i ostale osobe s invaliditetom mogu i žele biti aktivno uključeni u društveni život grada Zagreba i Zagrebačke županije. Svi građani koji žele pobliže upoznati aktivnosti i programe UIR Zagreba su dobrodošli. Ulaz je besplatan! Pridružite nam se i podijelite predbožićnu radost zajedno s nama!” – kaže u javnom pozivu građanima predsjednica UIR Zagreba, Nada Vorkapić.

Na produkciji će biti uručene i nagrade članovima UIR Zagreba koji su tijekom 2019. godine ostvarili najbolji rezultat u sklopu stimulacijske aktivnosti “Uči i osvoji”.

Produkcija klupskih aktivnosti nastavit će se plesom i pjesmom članova iz folklorne skupine, pjevačkog zbora, plesne skupine, aerobike i nastupom Stručne službe UIR Zagreba, a nastupit će i gosti; plesna skupina “Jazzybell” iz Rijeke i gitarski orkestar “El musicante”.

U Hrvatskoj je registriran 107.091 invalid rada od kojih 25.521 (23,83 posto) u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. UIR Zagreba s tog područja okuplja njih 8.200 (32 posto) i već 53 godine kontinuirano radi na integriranju invalida rada i osoba s invaliditetom u društvo te im nastoji osigurati što bolji položaj u društvu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap