HZMO poslao važnu obavijest korisnicima hrvatske mirovine koji žive u inozemstvu

Josip Mihaljević
9. rujna 2021.
Novosti
A- A+

HZMO je poslao obavijest korisnicima hrvatske mirovine koji žive u inozemstvu. Dobar dio njih neće morati dostaviti potvrde o životu za 2021. godinu jer su elektroničkim putem razmijenjeni svi potrebni podaci. Međutim, to se ne odnosi na sve države.

hzmo

Foto: HZMO | Youtube screenshot

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) obavještava korisnike hrvatske mirovine koji žive u inozemstvu (sve države osim BiH, Srbije, Kosova i SR Njemačke) da su elektroničkim putem razmijenjeni podaci potrebni za redovitu isplatu mirovina.

Korisnici za koje su na navedeni način razmijenjeni podaci ne trebaju u 2021. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu.

Međutim, korisnicima za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem, kao i korisnicima koji prebivaju u državama s kojima nije uspostavljena razmjena podataka potrebnih za isplatu mirovine – njima su poštom na kućne adrese 3. rujna poslane tiskanice potvrde o životu za 2021. godinu.

Radi nastavne isplate mirovine iz hrvatskog osiguranja korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. listopada 2021.

HZMO poslao važnu obavijest korisnicima hrvatske mirovine koji žive u inozemstvu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap