HZMO organizira savjetodavne dane s nositeljem mirovinskog osiguranja iz Slovenije

Ana Kanazir
10. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Ponovno se organiziraju međunarodni savjetodavni dani, ovoga puta s nositeljem mirovinskog osiguranja iz Slovenije. Ovo savjetovanje je namijenjeno osiguranicima koji su zaposleni, odnosno samozaposleni ili su bili zaposleni u Republici Sloveniji. Svi detalji o ostvarivanju prava iz slovenskog sustava mirovinskog osiguranja se mogu saznati u Zagrebu, 23. svibnja u prostorijama Središnje službe, Antuna Mihanovića 3, od 10 do 14 sati.

Osobe drže kemijske u rukama i pokazuju na papir

Savjetovanje za umirovljenike | Foto: Pixabay

Još jedni savjetodavni dani koje organizira Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, održavaju se u Zagrebu, 23. svibnja. Ovoga puta se radi o suradnji HZMO-a i nositelja mirovinskog osiguranja iz Slovenije.

Umirovljenica Keti
Keti (67) prima slovensku mirovinu: 'Mislim da nema države u kojoj su umirovljenici zadovoljni mirovinama'

Ako ste zaposleni, samozaposleni ili ste pak bili zaposleni u Republici Sloveniji možete se prijaviti za sudjelovanje na savjetovanju s nositeljem mirovinskog osiguranja iz Slovenije. Ovi međunarodni savjetodavni dani se održavaju u Zagrebu, 23. svibnja u prostorijama Središnje službe, ulica Antuna Mihanovića 3, od 10 do 14 sati, a sve organizira HZMO.

– Pozivamo sve zainteresirane osiguranike da dođu na savjetodavne dane na kojima će savjetnicima iz područja mirovinskog osiguranja moći postavljati pitanja vezana uz ostvarivanje prava iz slovenskog sustava mirovinskog osiguranja te saznati informacije o trajanju postupka ostvarivanja prava, kao i o načinu i postupku isplate mirovine iz Republike Slovenije, poručuju iz HZMO-a.

Dodaju i kako se za termin za sudjelovanje treba prethodno dogovoriti telefonom, na brojeve: 01 4595 359 i 01 4595 076 ili e-poštom, na e-adrese: [email protected] ili [email protected]. Jednako tako, na savjetovanje je potrebno donijeti dokumentaciju o mirovinskom osiguranju i osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap