HZMO objavio podsjetnik: Požurite s prijavom za covid dodatak, rok je kraj mjeseca

Josip Mihaljević
2. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje do 30. studenog prima dostave dokaza o visini inozemne mirovine radi isplate covid dodatka. Ako imate nešto staža u inozemstvu, a na osnovu tog staža ne primate nikakva primanja, morate im dostaviti izjavu da ne primate inozemnu mirovinu.

novac

Foto: Unsplash

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je mali podsjetnik korisnicima mirovine koji još uvijek nisu ostvarili isplatu takozvanog covid dodatka. Trenutno se radi na trećem krugu isplate, a do kraja mjeseca (30. studenog) HZMO će zaprimati dokaze o visini inozemne mirovine.

Novi rok: Mirovinsko objavilo kako do "covid dodatka" za umirovljenike!

Podsjetimo, u ovoj isplati bit će obuhvaćeni samo oni umirovljenici koji covid dodatak nisu ostvarili u prvoj isplati (travanj) ili u drugoj isplati (srpanj). Radi se o umirovljenicima koji su propustili HZMO-u dostaviti dokaz o visini inozemne mirovine ili pak onim umirovljenicima koji imaju nešto radnog staža u inozemstvu, ali na osnovu tog staža ne primaju nikakav iznos mirovine.

Dokaz pomoću kojeg možete doći do covid dodatka može biti:

  • potvrda banke ili izvadak iz bankovnog računa iz kojeg se vidi iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za ožujak 2021.
  • potvrda inozemnog nositelja o visini mirovine isplaćene za ožujak u 2021. u netoiznosu

Obrazac kojeg trebate popuniti izgleda OVAKO, a ako ste jedan od onih korisnika mirovine koji imaju nešto inozemnog staža, ali ne i primanja – tada jednostavno na tiskanici trebate označiti polje “Izjavljujem da ne primam inozemnu mirovinu”.

Sama isplata je predviđena u prosincu 2021. godine. Što se tiče ostalih uvjeta, ostaju isti kao i kod prve isplate covid dodatka – korisnici moraju imati prebivalište u RH, a ukupno mirovinsko primanje u RH i inozemstvu, isplaćeno za ožujak, ne smije prelaziti iznos od 4.000 kuna, a dodatni uvjet je da korisnici mirovine nisu zaposleni.

iznosi

Foto: Iznosi covid dodatka ovisno o primanjima

 

HZMO objavio podsjetnik: Požurite s prijavom za covid dodatak, rok je kraj mjeseca
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap