HVIDRA o braniteljskim mirovinama: “Mrsić i Matić gledaju korist za EU izbore”

Jasmina Grgurić
24. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Vodstvo HVIDR-e javnim priopćenjem osuđuje, kako kažu, “stigmatiziranje hrvatskih branitelja od strane političara i novinara”. Da šire laži o hrvatskim ratnim vojnim invalidima optužuju zbog nedavnih izjava nekadašnje ministre, Miranda Mrsića i Predraga Matića.

Josip Đakić (Snimak zaslona:Youtube/N1)

“Mirando Mrsić i Predrag Matić orijentirani su samo na svoju korist i uspjeh na predstojećim EU izborima i ovim putem zahtijevamo od njih neka pronalaze put do svojih fotelja ne zadirući pritom u dostojanstvo hrvatskih branitelja” – poručilo je u javnom priopćenju vodstvo HVIDR-e, Josip Đakić i Josip Periša.

Manipuliranje podacima o braniteljskim mirovinama

Podsjetimo, bivši ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u utorak je prozvao HDZ da braniteljskim mirovinama kupuje izborne glasove, dok je bivši ministar branitelja Predrag Matić dva dana kasnije u RTL Direktu rekao da je porast broja branitelja “samo početak pakla koji nam slijedi“.

Mirsićeva izjava izazvala je jako oštru reakciju Ministarstva branitelja koje je poslalo opsežno priopćenje, a ni na reakciju HVIDR-e nije trebalo dugo čekati. Njezino vodstvo bivše ministre zajedno s novinarima optužuje za medijsku hajku protiv hrvatskih branitelja, kroz manipuliranje podacima o braniteljskim mirovinama.

“Tijekom posljednjih mjesec dana, novinari različitih medija, posebice na internetskim portalima, koje predvodi huškački „Index“, te razni političari, koristeći legitimne referendumske inicijative, pokušavali su se natjecati u blaćenju i stigmatiziranju hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, nastojeći ih bezuspješno odvojiti od naroda, zaboravljajući da su branitelji njegovo duša i tijelo, ranjeno u obrani naše Domovine, ali zacijeljeno u daljnjem zajedničkom životu i okrenuto boljoj budućnosti” – poručuje u priopćenju HVIDR-a.

Ne smetaju im mirovine sudionika NOR-a i bivše JNA

Također, zanimljivom smatraju činjenicu da istim osobama “ne smetaju mirovine sudionika NOR-a i bivše JNA od kojih gotovo 20.000 prima mirovinu prema zakonu SFRJ te omogućava nasljeđivanje tih mirovina njihovim obiteljima”.

“Činjenica je da je i sam predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH rođen čak 12 godina nakon II. sv.rata. Međutim, nepobitna je činjenica da braniteljske mirovine godinama prolaze razne revizije, provjere i kontrole, dok partizanske mirovine nitko ne dovodi u pitanje” – zaključuju, među ostalim, u svom priopćenju.

HVIDRA o braniteljskim mirovinama: “Mrsić i Matić gledaju korist za EU izbore”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap