HSU i službeno stupio u Amsterdamsku koaliciju: HDZ-u poručili ”ne meže”

Josip Mihaljević
30. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Građansko-liberalni savez (GLAS) prije nekoliko trenutaka na svom Facebook profilu objavio je video i službenog potpisivanja ugovora između njih i Hrvatske stranke umirovljenika. HSU je tako postao najnoviji član “Amsterdamske koalicije” koja sada okuplja GLAS, HSS, HSU, IDS i PGS.

mrak taritas

Foto: Anka Mrak-Taritaš (GLAS) i Silvano Hrelja (HSU) | Youtube screenshot

Pregovori između Hrvatske stranke umirovljenika i Amsterdamske koalicije bili su plodni, a danas je HSU i službeno pristupio toj koaliciji lijevog centra.

Time je samo ispunjena formalnost jer je ta informacija najavljena još prije nekoliko mjeseci. Silvano Hrelja je tada u medijskim nastupima izražavao zadovoljstvo govoreći kako će pristupanjem HSU-a u Amstedamsku koaliciju oni njima dati “socijalnu komponentu”.

Na Facebook stranici GLAS-a objavljen je i kratak video u kojem Anka Mrak-Taritaš govori koji su planovi za koaliciju. Izjavila je kako je Amsterdamska koalicija odgovor na rastući desni radikalizam i populizam u Europi, a na predstojećim izborima žele biti “najžešća proeuropska opcija”.

“I nije stoga čudno da zadnje ankete pokazuju da smo mi najjača oporbena snaga u ovoj zemlji. Zašto? Jer su i građani to prepoznali.

Prepoznali su tu našu iskrenost, prepoznali su to naše zalaganje, prepoznali su da mi nudimo nadu i vjeru. Na predstojećim izborima mi ćemo se zalagati za proeuropsku politiku, zalagat ćemo se zaista i za Europu i za Hrvatsku slobode i demokracije”, rekla je Anka Mrak-Taritaš.

Spomenula je i vladajući HDZ u kojem vidi određeni strah zbog jačanja Amsterdamske koalicije. Vjeruje kako u ovome trenutku imaju dovoljno snage HDZ-u reći “dosta je bilo”.

“I možda da iskoristim rječnik koji kolege u HDZ-u puno bolje poznaju i govore, nama je malo stran ali oni će razumjeti, da kažem – ne meže!”, dodala je na kraju.

U malobrojnim komentarima ispod objave netko je izrazio sreću jer su umirovljenici krenuli putem Amsterdamske koalicije, dok je druga osoba pitala “što je HSU ikada učinio za umirovljenike”.

HSU i službeno stupio u Amsterdamsku koaliciju: HDZ-u poručili ”ne meže”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap