HSU skreće udesno? Šuška se o koaliciji s HDZ-om na lokalnim izborima

Josip Mihaljević
21. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Dolaskom novog predsjednika na čelo stranke HSU polako mijenja politiku. Veselko Gabričević nekoliko je puta ponovio da stranka ne može biti talac lijevih i desnih ideologija te da umirovljenici, kako bi ostvarili svoja prava, trebaju biti uz vlast. Nedavno je kritizirao oporbu, a šuška se da bi na lokalnim izborima u velikim gradovima mogli koalirati s HDZ-om.

Foto: Veselko Gabričević | N1 televizija

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević umirovljenicima je obećao pragmatičniju politiku, a to bi u prijevodu mogla značiti koalicija s vladajućim HDZ-om. Gabričević je više puta govorio kako stranka ne može biti vezana uz lijevu ili desnu politiku, ali da umirovljenici moraju biti uz vlast kako bi ostvarili napredak za svoju populaciju. Nedavno je kritizirao oporbu, kazavši u intervjuu za Novi list kako se u zadnjih godina “slabo obazirala na težak položaj umirovljenika”.

Špika poslao otvoreno pismo šefu HSU-a: "Generale, vi ste sramota za sve nas, da imate srama odstupili bi"

Večernji list piše kako HDZ u Zagrebu, Osijeku i Rijeci planira koaliciju s HSLS-om, a neslužbeno doznaju da bi im se uskoro mogao pridružiti i HSU.

Jutros je konkurentski predstavnik umirovljenika Milivoj Špika optužio Gabričevića za izdaju i kazao kako je HSU raspustio devet od 17 organizacija HSU-a Gradskih četvrti Grada Zagreba jer članstvo nije pristalo na koaliciju s HDZ-om. Pokušali smo kontaktirati Gabričevića za komentar, ali za sada bez uspjeha.

S druge strane, zadnjih se dana moglo uočiti i pomalo čudna komunikacija između predsjednika HSU-a i njihovog jedinog saborskog zastupnika Silvana Hrelje koji poručuje da je i dalje u oporbi, a njegov šef govori kako HSU ne može biti u oporbi. No, kako HDZ u saboru ima tanku većinu, a koalicijski partner Radimir Čačić izjavljuje kako volio vidjeti smjenu nekoliko Plenkovićevih  ministara, lako bi se moglo dogoditi da HSU uskoči na njegovo mjesto u vladajućoj većini.

“Sve što se ovih dana događa oko HSU miriše na suradnju i na nacionalnoj razini”, komentirao je za Večernjak jučer jedan od HDZ-ovih koalicijskih partnera.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap