HSU se obrušio na Tomaševića: “Slučajni gradonačelnik zaostao je i primitivan”

Jasmina Grgurić Zanze
13. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Hrvatska stranka umirovljenika obrušila se na zagrebačkog gradonačelnika, optužujući ga u javnom priopćenju da je stopirao projekte za umirovljenike. No, više se bave ideološkim pitanjima pa za Tomislava Tomaševića kažu da je pokazao dozu zaostalosti i primitivizma.

gabricevic

Foto: Veselko Gabričević, predsjednik HSU-a

Zašto se Zagreb odjednom odnosi maćehinski prema umirovljenicima, pita u današnjem priopćenju HSU. No, te se teme jedva dotiču, dok su u fokus javne kritike stavili zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Osuđuju ga za stopiranje projekata za umirovljenike, no znatno više redaka posvetili su njegovom odnosu prema Hodu za život, kao i temama Eurosonga i influencera, poput mladića koji “šeće s krilima i vilinskom ušima”.

Priopćenje Hrvatske stranke umirovljenika prenosimo u cijelosti.

“Okruženi brojnim komunikacijskim kanalima postali smo ovisni o informacijama i praćenju novosti u realnom vremenu. Koliko je to korisno sigurno ima i negativnih konotacija pri čemu možemo izdvojiti ulaženje u privatni život i prostor gledajući reality showove, objave influencera ili jednostavno kretanja medijskih osoba. Tako smo imali prigodu saznati da se u Zagrebu jedan šesnaestogodišnjak  „rušeći predrasude“ šeće s krilima i vilinskim ušima. Paralelu možemo povući s anti muzejima i konceptualnim umjetnicima koji u nedostatku talenta i umjetničkog izražaja promoviraju svoje frustracije i pokušavaju privući pozornost.

“Pokazuje dozu zaostalosti i primitivizma”

Mogli bi u tom kontekstu navesti i primjer Eurosonga koji je postao pozornica dekadencije, kiča i neukusa ili rušenja tabua i tisućugodišnjih civilizacijskih vrijednosti i dosega. Naravno kako će pojedinci reći da tako razmišljajući pokazujemo konzervatizam koji je po njima nazadan, staromodan i zaostao pa treba biti liberalan i u svemu neograničen.

HSU ujedinjenje
Umirovljenici bijesni na Gabričevića: "Izdajice svuda oko nas, može li biti jadniji hrvatski penzić?"

S takvim se ocjenama slaže i zagrebački gradonačelnik no kao politički akteri želimo istaknuti upravo suprotno. Naime aktualna gradska vlast i slučajni gradonačelnik upravo pokazuje dozu zaostalosti, primitivizma i političke nekorektnosti. Najnovija odluka kojom zabranjuje isticanje zastava Hodu za život te ističe da je protiv ove akcije bio i u kampanji potvrđuje našu bojazan da nije gradonačelnik svih građana Zagreba.

Gdje su novi domovi za starije i nemoćne?

Previše opsjednut ideologijom time još jednom pokazuje da nije ništa naučio od demokratskih uzusa već mu je jednoumlje i nametanje istog mišljenja primarni i izgleda jedini cilj i program. Umjesto da pokrene grad Zagreb zadovoljio se postavljanjem žardinjera u Vlaškoj ulici slavodobitno proglasivši tih par kvadrata pješačkom zonom!? No i to nije ono najlošije što smo od njega i njegovih sljedbenika doživjeli posljednjih godinu dana.

Po nama odnos prema umirovljenicima na pijedestalu je zanemarivanja i ignorancije gradskih vlasti. Jedan od najboljih socijalnih programa u državi jednostavno je dezavuirao, a započete projekte izgradnje domova za starije i nemoćne, uvođenje upravnog tijela za umirovljenike ili osnivanje umirovljeničkog servisa potpuno je zaustavio.

Uvjereni smo kako su ovo poruke prema najvećem biračkom tijelu toliko snažne i upozoravajuće da ih umirovljenici neće zaboraviti na sljedećim gradskim izborima. Ipak nama u Hrvatskoj stranci umirovljenika bilo bi draže da se stav prema ovoj obespravljenoj populaciji u gradu Zagrebu promijeni i stoga ovom javnom objavom još jednom aktualne vlastodršce na to upozoravamo” – piše u priopćenju HSU-a.

HSU se obrušio na Tomaševića: “Slučajni gradonačelnik zaostao je i primitivan”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap