HSU organizira Kongres europskih umirovljeničkih stranaka: “Cilj je razmijeniti iskustva”

Josip Mihaljević
4. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Hrvatska stranka umirovljenika objavila je na društvenim mrežama kako se pripremaju za “Kongres Europskih umirovljeničkih stranaka”. Nazvali smo predsjednika stranke Veselka Gabričevića i pitali ga o čemu je riječ.

veselko gabričević

Foto: Veselko Gabričević | Mirovina.hr

U lipnju bismo u Zagrebu mogli na ulicama vidjeti nešto više sijedih glava jer bi se upravo tada mogao održati ‘Kongres Europskih političkih stranaka’. 

Kako su umirovljeničke stranke, svaka sa svojim karakteristikama, ujedinjene oko istoga cilja, HSU-ova ideja vodilja je okupiti predstavnike stranaka na jednom mjestu kako bi mogli razmijeniti iskustva.

HSU je na društvenim mrežama objavio kako se konstituirao Organizacijskih odbor koji je zadužen za organizaciju samog kongresa.

Pričali smo s predsjednikom HSU-a Veselkom Gabričevićem koji je potvrdio da će Hrvatska biti domaćin ovom međunarodnom kongresu. Koliko je nama (a i Gabričeviću) poznato, tako nešto se još nije dogodilo na europskoj razini.

“Da, sukladnom našem Programu rada idemo u organizaciju Kongresa. U kontaktu smo s petnaestak umirovljeničkih stranaka diljem Europe. Cilj je naći se na jednom mjestu, vidjeti kako koja stranka u svojoj državi uspijeva rješavati umirovljeničke probleme, razmijeniti iskustva i ojačati suradnju.

U dosta tih država već je uveden euro kao valuta, a mi ga uskoro uvodimo, pa će biti zanimljivo čuti iskustva iz drugih zemalja koja dolaze iz perspektive umirovljenika. Pred nama je puno posla što se tiče organizacije, a ciljamo da to bude trodnevni događaj u lipnju”, kazao nam je Gabričević.

veselko gabričević
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap