Hrvatska pošta izdala prigodnu poštansku marku u povodu 100 godina mirovinskog osiguranja u RH i HZMO-a

Matej Markovinović
23. travnja 2022.
Novosti
A- A+

U povodu 100. obljetnice mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatska pošta pustila je ovoga petka u optjecaj novu komercijalnu poštansku marku. Naklada prigodne marke iznosi 100.000 primjeraka te je izdana u arku od 10 maraka i s 10 privjesaka.

poštanska marka

Screenshot: YouTube

Hrvatska pošta pustila je u optjecaj prigodnu poštansku marku u povodu 100 godina mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Poštanska marka ima motiv stilizirane obitelji, koja simbolizira međugeneracijsku solidarnost, kao i motiv zgrade HZMO-a u Zagrebu.

Ovu su prigodnu poštansku marku predstavili u prostorijama HP-a u Zagrebu ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar i predsjednik uprave HP-a Ivan Čulo.

“Ovom prigodnom poštanskom markom obilježavamo stotu obljetnicu mirovinskog sustava u Hrvatskoj, točnije prvog stupa mirovinskog osiguranja koji počiva na međugeneracijskoj solidarnosti, kao neizostavnog dijela socijalne sigurnosti građana. Zavod će, kao njegov nositelj i ključna institucija nacionalnog mirovinskog sustava, i ubuduće uspješno odgovarati na izazove nužnih prilagodbi u skladu s promjena gospodarskih i socijalnih uvjeta”, rekao je Serdar.

Čulo je čestitao HZMO-u na stotoj obljetnici referirajući se na dugogodišnju suradnje dvije institucije. Istaknuo je kako je ovo samo jedna od nizu uspješnih suradnji te da je ponosan što HP u poštanskim uredima  može ponuditi korisnicima da bez naknade preuzmu ili predaju brojne zahtjeve i potvrde koje izdaje HZMO.

Autorica poštanske marke je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, a vrijednost marke označena je slovnom oznakom A, što odgovara iznosu poštarine za pismo mase do 50 grama u unutarnjem prometu te za dopisnicu ili razglednicu u unutarnjem prometu. Naklada komercijalne marke iznosi 100.000 primjeraka te je izdana u arku od 10 maraka i s 10 privjesaka.

Pregled ove poštanske marke dostupan je na internetskoj stranici HP-a na sljedećoj poveznici, a obilježavanje stoljeća postojanja HZMO-a upotpunjeno je i internetskom stranicom koja prikazuje povijest mirovinskog osiguranja u RH.

 

Hrvatska pošta izdala prigodnu poštansku marku u povodu 100 godina mirovinskog osiguranja u RH i HZMO-a
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap