Hrvatska liječnička komora zove u pomoć umirovljene liječnice i liječnike, evo gdje se trebaju javiti

Josip Mihaljević
25. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Broj zaraženih raste iz dana u dan, bolnice se polako popunjavaju, a zbog općeg nedostatka liječničkog kadra (i slučajeva samoizolacije) planira se aktivirati umirovljene liječnike i liječnice. Hrvatska liječnička komora objavila je poziv umirovljenim doktoricama i doktorima zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije.

lijecnik

Foto: Unsplash

“Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz bolest COVID-19, ministar zdravstva prof.dr.sc. Vili Beroš zamolio je Hrvatsku liječničku komoru da Ministarstvu zdravstva dostavi podatke o liječnicima u mirovini koji su se voljni ponovno profesionalno angažirati za rad u zdravstvenim ustanovama za vrijeme epidemije, sukladno svojim specijalizacijama”, objavila je Hrvatska liječnička komora na svojim stranicama.

Objašnjavaju kako broj hospitaliziranih pacijenata ubrzano raste te otkrivaju kako je (na jučerašnji dan) 166 liječnika bilo pozitivno na virus, a više od 500 ih je u samoizolaciji pa ne mogu sudjelovati u liječenju pacijenata.

Stoga upućujemo poziv umirovljenim liječnicima i liječnicama, članovima HLK-a, ako su voljni svoje znanje i stručnost u ovim teškim vremenima staviti ponovno na raspolaganje pacijentima i hrvatskom zdravstvenom sustavu te se uključiti u radni proces u zdravstvenim ustanovama, da nam se javi na elektroničku adresu [email protected] ili na broj telefona 01/4500 830 (svakog radnog dana od 8 do 20 sati)”, stoji u priopćenju HLK-a.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap