Hrvaticu izručili u Njemačku: Njegovala 95-godišnjakinju, a iza leđa joj krala novac s računa

Josip Mihaljević
24. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Sud u Frankfurtu osudio je u ponedjeljak državljanku RH na dvije godine uvjetne kazne zatvora jer je s računa 95-godišnje njemačke umirovljenice o kojoj se brinula potajno krala novce.

Ilustracija: Rawpixel

Općinski sud u Frankfurtu osudio je u ponedjeljak 30-godišnju njegovateljicu jer je s računa 95-godišnje umirovljenice podignula više od 30 tisuća eura, piše fenix-magazin.de.

njegovateljica krađa
[VIDEO] Njegovateljica u domu za starije uhvaćena u krađi nakon što je unuk postavio skrivenu kameru

Sutkinja joj je uz uvjetnu zatvorsku kaznu izrekla i zabranu obavljanja njegovateljskog posla, a osuđena 30-godišnjakinja se obvezala starici vratiti novac.

Prema presudi, nekoliko tjedana nakon što je počela skrbiti o 95-godišnjoj Njemici došla je u posjed njezine kreditne kartice. Nakon što ju je uzela, prestala se pojavljivati kod nje.

Umirovljenicu je pak jednog dana dočekalo neugodno iznenađenje jer nije mogla podignuti novac s banke zbog prekoračenja na računu. No, 30-godišnja Hrvatica je već tada bila u Hrvatskoj. Uhićena je početkom ove godine te je izručena Njemačkoj.

Na sudu je sve priznala, a kazala je kako je novcem kupovala mobitele, drugu elektroniku, a počastila se zimovanjem. Umirovljenici je za sada vratila 5.000 eura, što je sud uzeo kao uvjet za relativno blagu kaznu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap