Hrvati su među najnesretnijim narodima u Europskoj uniji, pogledajte graf

Josip Mihaljević
22. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Sreća je svakako subjektivan osjećaj, ali je također zadatak političarima da stvore uvjete za sretne ljude. Istraživanje Eurostata Hrvate svrstava među tri najnesretnija naroda u Europskoj uniji, što to govori o nama i našim političarima?

tuga

Foto: Unsplash, Eurostat

Stigli su novi Eurostatovi podaci koji otkrivaju tko su najsretniji, a tko najnesretniji narodi u Europi.

U 2018. godini preko 62% stanovnika Europe starijih od 16 godina izjasnilo se o tomu koliko se sretnima osjećaju.

zvonimir galic
Kada pogledate ove grafove o starijim Hrvatima u odnosu na EU, sve će vam biti jasno

On najsretniji, koji su kazali kako su sretni čitavo vrijeme bilo je 14%. Slijedi 48% onih koji su rekli da su sretni većinu vremena u protekla četiri tjedna od ispitivanja, dok je tek 8% stanovnika Europe rijetko, a 2% nikada sretno.

U usporedbi s 2013. godinom kada se provodilo slično istraživanje, Europljani su u prosjeku sretniji za 2 posto nego te godine.

Zanimljiv je i pregled po zemljama gdje Hrvatska nikako dobro ne stoji. Treći smo najnesretniji narod, odmah iza Latvijaca i Bugara.

Ispodprosječni, ali bolji od Hrvatske su još: Litvanci, Rumunji, Grci, Talijani, Estonci, Česi, Ciprani, Portugalci, Mađari, Slovenci i Maltežani.

Nadprosječno sretni narodi su: Šveđani, Nijemci, Francuzi, Poljaci, Danci, Španjolci, Luksemburžani, Finci, Austrijanci, Nizozemci i Belgijci, s tim da posljednja četiri naroda dijele prvo mjesto sa 76% sretnih građana.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap