Hrelja: Vlada je u prijedlozima novih zakona ugradila zamku!

Josip Mihaljević
24. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja upravo je upozorio na skrivenu zamku u zakonskim prijedlozima Vlade oko referendumske inicijative “67 je previše”.

silvano hrelja

Foto: Mirovina.hr

Silvano Hrelja upravo je upozorio na bitan element u prijedlozima Vlade oko ispunjavanja svih uvjeta sindikalne inicijative “67 je previše”.

On je skriven u Članku 8. predloženog Zakona o mirovinskom osiguranju koji je upravo u javnoj raspravi. On glasi:

“Ministarstvo rada i mirovinskog sustava će u roku od dvije godine od dana stupanja na snagu ovoga Zakona provesti naknadnu procjenu učinaka ovog Zakona”

U HSU-u vjeruju kako će im taj članak poslužiti kao zakonska osnova da će sve zahtjeve sindikata za dvije godine ponovno moći mijenjati jer će ih proglasiti neučinkovitima, preskupima ili nečim drugim.

“Što se tiče referenduma ’67 je previše’, Vlada ne treba uopće kalkulirati i ugrađivati neke nove članke zakona koji govore o roku trajanju ovih izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju, nego treba postupiti isključivo po referendumskim zakonima i isključivo ta dva članka mijenjati.

Ovo je ugrađeno kukavičje jaje ili ublažavanje revolta javnosti da će se sve to preispitati i da će Vlada ponovno ovo ukinuti što je referendumska inicijativa skupila i pokrenula”, kazao je Hrelja.

Sugerirao je svima da protestiraju po pitanju ograničenja roka trajanja ovog zakona.

“Vlada kalkulira, smiruje javnost da će biti dvije godine mira, a pokazuje namjeru da će sigurno i ponovno vratiti rad do 67 i pojačati penalizaciju jer nije sposobna dokazati koliko hrvatski građani imaju radnog staža i nije spremna cijeniti taj dugogodišnji staž, koji je kod novih umirovljenika danas preko 35 godina prosječnog staža. To ne žele priznati nego manipuliraju podacima”, kazao je Hrelja.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap