Hrelja ne vjeruje da će se Aladrović vratiti u politiku: “Šteta, dobro smo surađivali”

Josip Mihaljević
1. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Silvano Hrelja (HSU) daje punu podršku predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću oko najavljene rekonstrukcije Vlade. Izrazio je žaljenje zbog Aladrovićevog slučaja te poručuje kako ne vjeruje da će on vratiti u politiku.

silvano hrelja

Foto: Silvano Hrelja | Youtube screenshot

Silvano Hrelja (HSU) gostovao je na N1 televiziji gdje je govorio o isplati energetskog dodatka te je kao član vladajuće koalicije komentirao najnovije aktualnosti iz Vlade. A glavna aktualnost svakako je najavljena rekonstrukcija i odlazak niza ministara, među kojima je i ministar rada Josip Aladrović.

Daje punu podršku premijeru da ide u široku rekonstrukciju Vlade:

“Svi koalicijski partneri dali su mandat za široku rekonstrukciju. Nadam se da će prije izlaska u javnost imati s nama savjetovanje i da će čuti naše mišljenje. Možemo je da ćemo neke kandidate, odnosno njihove dobre i loše strane, znati. To će nama biti prilika da kažemo svoje mišljenje”, kazao je Hrelja.

“Nema povratka za Aladrovića”

Pretpostavlja da će otići Josip Aladrović, Boris Milošević te Tomislav Ćorić.

ivan vidiš
Je li ovo novi ministar rada? Radi se o bivšem šefu Mladeži HDZ-a

“Vođenjem države dokazuju se i pozitivne i negativne stvari. I sposobnost i greške. Utemeljena ambicija je pozitivna, a ako je ambicija radi ambicije onda nije dobro. Plenković je dobar kalibar političara. Dominira političkom scenom Hrvatske, što god tko mislio o tomu. Problem je naći suradnike koji neće samo kimati glavom nego one koji obrazlažu, poznaju svoje resore. (…)

Gospodin Aladrović s kojim sam jako puno surađivao jako je dobro reagirao oko nekih stvari. Meni je bio dobar i ministar i suradnik. Nemam se ja tu što miješati u njegove grijehe, ali moram biti korektan i reći da smo dobro surađivali i da smo praktički u finalu reforme obiteljskih mirovina”, kazao je Hrelja.

A u tom “finalu” reforme zapravo su već jako dugo. Reforma je trebala biti predstavljena javnosti krajem prošle godine, a od nje još ništa. Odlazak ministra mogao bi stvari dodatno zakomplicirati.

Hrelja ne vjeruje da će se ministar Aladrović vratiti u politiku:

“To vam je uvijek – jednom smijenjeni direktor je uvijek smijenjeni direktor. Jednom smijenjeni ministar je uvijek smijenjeni ministar. Nema tu povratka. To važi za njega, to važi za mene i tako dalje”, kazao je.

Isplata energetskog dodatka krajem travnja

stariji setnja
Sve o energetskom dodatku na jednom mjestu: Tko ima pravo, kada kreće isplata...

Hrelja je govorio i o energetskom dodatku. Kaže da će isplata biti krajem travnja:

“To je mala pomoć za veliku nemoć, za one koji su najsiromašniji. Dalo bi se o njoj govoriti s različitih aspekata. Rekao bih da je ona 85 pravična, ali ostavljam si 15 posto rezerve. Za potpuno pravični sustav trebalo bi imati tri cenzusa. Ne samo dohodovni, nego i prihodovni i imovinski cenzus. Onda bi oni koji su najviše u potrebi mogli dobiti više. Ovako će dobiti i oni koji imaju malu mirovinu, ali imaju prihod od rentijerstva”, kazao je Hrelja.

Hrelja ne vjeruje da će se Aladrović vratiti u politiku: “Šteta, dobro smo surađivali”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap