Hrabra baka štrajka glađu ispred parlamenta, traži bolju klimu za unuke!

Jasmina Grgurić Zanze
21. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Patricia Devlin 78-godišnja je aktivistica koja, želeći svojim unucima ostaviti bolji svijet, štrajka glađu ispred irskog parlamenta. Traži da poduzmu konkretne mjere zbog klimatskih promjena. Od svoje borbe ne planira odustati sve dok ne dobije konkretno obećanje da će se tamošnja vlast snažnije zauzeti za zaštitu okoliša.

Patricia Devlin štrajka glađu za bolju klimu (Snimak zaslona/Twitter)

Naoružana transparentima, kabanicom i fotografijama svojih unuka, po ne baš lijepom vremenu, 78-godišnja Irkinja Patricia Devlin stoji ispred zgrade irskog parlamenta. Štrajka glađu, jer od tamošnje vlasti traži snažniju borbu protiv klimatskih promjena i zagađenja okoliša. A sve kako bi svojim unucima osigurala budućnost.

Dugogodišnja aktivistica za zaštitu okoliša odrekla se hrane na četiri dana, u nadi da će sjesti za stol s ministrom za zaštitu okoliša, Richardom Brutonom kako bi mu izložila svoje zahtjeve, piše Sky News. Ova rodom Australka, koja u Irskoj živi već 20 godina, započela je svoju kampanju u srijedu.

Do sada je bila aktivna samo povremeno, no kaže da ju je na ovaj čin potaknula briga za njezine unuke.

umirovljenica klima
I umirovljenica prosvjeduje za klimu: "Vladajući klimavci, klimnite ovoj djeci"

“Otkako sam baka, oni su u meni potaknuli da se zapitam o životu. Biti roditelj je divno, ali biti baka je nešto doista nevjerojatno. Znajući što se događa s klimatskim promjenama, doista se bojim kakav će život oni imati. Hoće li uopće dobiti priliku imati unuke kao ja? Moja briga umotana je u strah da oni neće uživati iste blagoslove kakve mi imamo” – kaže Patricia.

Baka aktivistica kaže da je u odličnom zdravstvenom stanju, što joj olakšava štrajk glađu. Ovo joj nije prvi put, jer je jedan takav u nešto kraćem trajanju, od 48 sati, već odradila. Ovoga puta činit će to sve do nedjelje. Iako su mladi ti koji se najčešće bore za bolju klimu, Patricia Devlin upozorava da i starije generacije imaju obvezu zaštiti naš planet od zagađenja.

“Da sam ovo učinila prije 20 godina, možda danas uopće ne bi trebala biti ovdje” – zaključila je.

Hrabra baka štrajka glađu ispred parlamenta, traži bolju klimu za unuke!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap