I umirovljenica prosvjeduje za klimu: “Vladajući klimavci, klimnite ovoj djeci”

Josip Mihaljević
15. ožujka 2019.
Foto dana
A- A+

Danas su u fokusu definitivno bili učenici koji su organizirali prosvjed s ciljem da dignemo svijest o klimatskim promjenama. Tako su se pridružili svojim vršnjacima koji također prosvjeduju diljem svijeta. Međutim, lijepa gesta jedne umirovljenice koja je podržala prosvjed je naša fotografija dana!

umirovljenica klima

Foto: mirovina.hr

Na Markovom trgu u Zagrebu okupilo se oko dvije tisuće provjednika na velikom učeničkom prosvjedu kojem je cilj podići svijest o klimatskim promjenama. Iako su tu brojku dominantno činili zagrebački učenici, podršku im je dalo i nekoliko umirovljenika!

Iako će oni često na pitanje klimatskim promjenama odmahnuti rukom i promrmljati nešto u stilu “kako oni tako i tako neće doživjeti negativne posljedice klimatskih promjena”, lijepo je vidjeti kako stariji ljudi podržavaju mlade. To je, uostalom, i bit međugeneracijske solidarnosti.

Tako je na prosvjedu umirovljenica nosila transparent “VLADAJUĆI KLIMAVCI, KLIMNITE OVOJ DJECI”, aludirajući na političare da malo pogledaju što se to događa u njihovom dvorištu.