Horor na Pagu: Jednoj djevojčici operirali kosti lica, druga i dalje u teškom stanju

Jasmina Grgurić Zanze
1. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Hrvatska je i dalje potresena monstruoznim činom koji se jučer dogodio na Pagu kada je 54-godišnji otac s balkona obiteljske kuće bacio svoje četvero djece. Čitava javnost zabrinuta je za sudbinu mališana u dobi  tri, pet, sedam i osam godina koji su okrutno, jedan po jedan, bačeni sa šest metara visine u pidžamama, dok su još bili na spavanju.

Iz zadarske bolnice izvijestili su jutros o zdravstvenu stanju djece koja su jučer na Pagu nemilosrdno bačena s balkona. Tijekom jutra osmogodišnja djevojčica podvrgnuta je operativnom zahvatu na maksilofacijalnoj kirurgiji. Zahvat je protekao uredno. Drugo dvoje djece u dobi od tri i pet godina nalaze se i dalje na Odjelu dječje kirurgije, te je njihovo zdravstveno stanje stabilno, priopćili su iz Opće bolnice, piše Index.

Osmogodišnja djevojčica ima nagnječenje glave, prsa i tijela. Operirane su joj kosti lica, a nakon operacije nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja te bi sutra trebala biti vraćena na Odjel. Majka je uz socijalnu radnicu u bolnici, a djeca bi uskoro trebala biti otpuštena na kućno liječenje.

U najtežem stanju je sedmogodišnja djevojčica koja je iz Zadra zbog teških ozljeda prevezena u KBC Zagreb. Njezino stanje stabilno je, no i dalje je na aparatima za disanje i u teškom stanju, no nije došlo do pogoršanja, što se u ovom slučaju smatra dobrim pokazateljem, tim više jer nije u induciranoj komi. Za nu je bio spreman i Vladin zrakopolov kako bi što brže bila prebačena u Zagreb, no zbog pneumokraniuma, prisutnosti zraka u lubanji, nije mogla putovati zrakoplovom pa je prevezena sanitetskim vozilom.

Njihov 54-godišnji otac, nakon što je djecu monstruozno pobacao s balkona u jutarnjim satima, sam se odvezao na policiju. Pritvoren je uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo u pokušaju, a danas je priveden u Županijsko državno odvjetništvo gdje će biti ispitan.

Zbog utvrđivanja svih okolnosti događaja Županijsko državno odvjetništvo u Zadru dalo je nalog za uzimanje krvi i urina te uzimanje otisaka prstiju i biološkog materijala od uhićenog 54-godišnjaka, a naložit će i druga potrebna vještačenja te provesti sve potrebne dokazne radnje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap