HDZ-ovac pred mirovinu postao član uprave HŽ-a, ima veću plaću od premijera

Josip Mihaljević
15. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Uprava HŽ Infrastruktura prije par mjeseci postala je bogatija za jednog člana. Radi se o Krunoslavu Papiću koji je par mjeseci prije mirovine došao na upražnjeno mjesto u upravi, a plaća mu je 25.737,90 kuna neto, za par tisuća veća nego premijeru Plenkoviću.

hž vlak kašnjenje

Foto: Youtube screenshot

Tri i pol mjeseca prije nego što je trebao otići u mirovinu, HŽ Infrastruktura je u lipnju prošle godine na upražnjeno mjesto člana uprave zaposlila HDZ-ovca Krunoslava Papića, piše Telegram.hr.

S mjesta voditelja Područne radne jedinice prometa Istok, odakle je po sili zakona 29. rujna prošle godine trebao ići u mirovinu, Papić je dobio znatno bolji posao. Postavljanjem za člana uprave državne tvrtke ušao je u kategoriju dužnosnika, a s obzirom na to da je dobio četverogodišnji mandat, na toj će poziciji moći ostati sve do 24. lipnja 2022. kada će mu biti skoro 69 godina.

U te četiri godine, njegova će bruto plaća porezne obveznike koštati 2,2 milijuna kuna.

HŽ-u je očito strašno nedostajao Papić u upravi te gubitaške firme, budući da mu je plaća oko 3.700 kuna veća nego premijeru Andreju Plenkoviću, odnosno 8.500 kuna veća nego resornom ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap