HDZ-ovac: Moj otac je također prosječni umirovljenik i znam kako žive

Josip Mihaljević
6. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Saborski zatupnik HDZ-a Mario Kapulica sučelio se sa SDP-ovom Sabinom Glasovac oko toga kako žive hrvatski građani. Kapulica kaže da razumije kako umirovljenici žive jer njegov otac prima prosječnu mirovinu. Vjerujete li mu?

kapulica mario

Foto: Mario Kapulica (HDZ) | Youtube screenshot

Saborski zastupnici Mario Kapulica (HDZ) i Sabina Glasovac (SDP) sučelili su se na temu standarda hrvatskih građana u Točki na tjedan N1 televizije. Kapulica je govorio o rebalansu proračuna kojim je predviđeno podizanje socijalnih naknada.

Kapulica: Znam kako umirovljenici žive

Znate li razliku između usklađivanja i povećanja mirovina? Jako je važna!

Ponovio je HDZ-ovu tezu kako je u prvom mandatu obećan rast mirovina od pet posto, a da su one podignute za 13 posto. Međutim, do stvarnog rasta mirovina zapravo i nije došlo budući da se radi o usklađivanju, odnosno indeksaciji mirovina.

Glasovac je replicirala kazavši kako premijer Plenković i HDZ nose “ružičaste naočale” i uvjervavaju građane da zapravo odlično žive, samo to ne osjete:

“Nitko nije rekao da odlično žive, ali žive bolje nego prije pet godina i živjet će bolje nego sada. Moj otac je također prosječni umirovljenik i znam kako žive”, kazao je Kapulica.

Glasovac: 900 tisuća na rubu siromaštva

Glasovac nije bila uvjerena:

siromaštvo
Većina umirovljenika živi ispod prosjeka mirovine i praga siromaštva

“Znači 700.000 hrvatskih građana je siromašno, 900.000 živi na rubu siromaštva, kada to zbrojimo više od milijun hrvatskih građana je u riziku od siromaštva. U ovom proračunu je potpuno nestao čovjek. Ne vidi čovjeka, on se predstavlja kao napredan, razvojan i socijalan, međutim, on niti je razvojan niti je realan”, kazala je Glasovac.

Prepirka se nastavila i oko drugih tema, a Kapulica je u jednom trenutku počeo govoriti kako oporba nije ujedinjena na što je Glasovac komentirala kako je oporba ujedinjena oko ideje da su HDZ-ovci štetočine.

 

HDZ-ovac: Moj otac je također prosječni umirovljenik i znam kako žive
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap