Grozan propust: U hospiciju ženu proglasili mrtvom i utrpali je u vreću, pogrebnici otkrili da je – živa

Milan Dalmacija
6. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Štićenica (66) koja je bolovala od ranog stadija demencije, depresije i anksioznosti nije reagirala na podražaje, pa su je djelatnici Centra za posebnu skrb za osobe s Alzheimerovom bolešću Glen Oaks proglasili mrtvom. No, tek su pogrebnici otkrili da ona diše te pozvali hitnu pomoć. Žena je na kraju zaista umrla dva dana kasnije.

Sprovod, lijes | Foto: Unsplash

Nevjerojatan propust dogodio se u jednom hospiciju za starije osobe u američkoj saveznoj državi Iowi. Naime, djelatnici Centra za posebnu skrb za osobe s Alzheimerovom bolešću Glen Oaks proglasili su 3. siječnja jednu 66-godišnju štićenicu mrtvom. Njeno su tijelo stavili u vreću i odvezli u pogrebno poduzeće.

No, ondje su radnici utvrdili da je žena, koja je inače bolovala od ranog stadija demencije, depresije i anksioznosti – živa. Ubrzo su pozvali hitnu pomoć koja ju je odvezla u bolnicu. Naime, žena je disala, ali nije reagirala na podražaje, prenosi Sky News.

Neimenovana žena na kraju je vraćena u Centar, gdje je preminula dva dana kasnije. Zbog ovog je propusta Centar kažnjen s 10.000 dolara, a iz lokalne policijske uprave su poručili da ne planiraju podnositi prijave u ovom slučaju.

Copy link
Powered by Social Snap