Građani zbog Varteksova natječaja iz naftalina izvukli povijesne ‘komade’

Jasmina Grgurić
17. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

“Probudite uspomene svojih roditelja, baka i djedova i izvucite iz ormara stare Varteks ‘komade’ koji su još sigurno u dobrom stanju. Fotkajte ih, objavite ovdje…” pozvala je ova hrvatska tvornica u sklopu zanimljivog “vintage” natječaja na svojoj facebook stranici, a koji traje do 19. studenog. Nije trebalo dugo čekati da građani posegnu za tavanskim kutijama i počnu izvlačiti vječna odjela, kapute, sakoe i balonere iz prošlog stoljeća.

Jedna djevojka fotografirala je očevo odijelo iz 1984. godine, a model koji ga i danas nosi upravo je njezin otac.

“Tko još ima komad povijesti (Varteksovo odijelo) iz 1984. i modela koji je odijelo nosio tada i danas! Priznajte, svima su odijela iz tog doba pretijesna! Moj tata, maneken, drži liniju i pusta brk – podržava Movember!” – napisala je.

U muškim i ženskim sakoima domaće kvalitete se i u svatove išlo, a Varteks je uz jednu takvu objavu ustanovio kako “njihovi proizvodi traju duže od nekih brakova”.

“Evo naše priče: Ovaj predivan sako nosila je moja majka 70-ih godina (možda i 60-ih). Model Atlantik, 100 posto pamuk, divan, mekan, prekrasne tamnoplave boje. Devedesetih kopajući po ormaru i tražeći nešto posebnije za izlaske, u maminom ormaru pronalazim ovaj dragulj koji mi stoji kao saliven. Naravno, i mama je bila sretna što smo ga vratili u život i nove modne kombinacije…” – napisala je jedna Varteksova obožavateljica.

Kaput kupljen 80-ih godina koji je i dalje u izvrsnom stanju objavila je gospođa Pavica.

A u Varteksovim odijelima se i sviralo 70-ih.

Šivalo se i po mjeri 80-ih godina za “Igre bez granica”…

“Naš stari ormar na tavanu prepun je odjeće iz nekih davnih vremena. Baloner star preko 40 godina budi sjećanja na moga pokojnoga oca i djetinjstvo” – napisala je Ljiljanka.

Svi oni, te njih još mnogo više, ulaze u izbor nagradne igre u kojoj mogu osvojiti vrijedne novčane nagrade do 5.000 kuna. No, ako i ne osvoje, ništa za to, jer nekih se uspomena isplatilo prisjetiti i bez računice.

Građani zbog Varteksova natječaja iz naftalina izvukli povijesne ‘komade’
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap