Građani ogorčeni zbog nabave novih vozila: Bandiću ostavili autiće ispred Holdinga

Jasmina Grgurić
10. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Ni ekonomske posljedice korone, ni štete od potresa nisu spriječile Zagrebački holding da pokrene nabavu novih automobila i najma vozila ukupne vrijednosti 19 milijuna kuna. Iako kažu kako još uvijek ništa nije odlučeno, u tijeku je postupak savjetovanja o ovom ulaganju. Građani smatraju kako je takav potez zagrebačke vlasti potpuno neprihvatljiv u jeku gospodarske krize. Inicijativa “Zagreb te zove” danas je održala performans “Vozi Miško dok se Grad raspada”. Ispred Holdinga parkirali su igračke autića.

Građani ostavljali autiće ispred Holdinga u znak protesta (Snimak zaslona/Youtube)

Umjesto da sanira ekonomsku štetu od koronavirusa i potresa, zagrebačka se vlast odlučila na višemilijunsko ulaganje u – nove automobile Zagrebačkog holdinga. Ogorčeni takvim ulaganjem, građani okupljeni u inicijativi “Zagreb te zove” održali su danas performans “Vozi Miško dok se Grad raspada” u sklopu kojega su ispred Holdinga parkirali igračke automobila.

Građane pozivaju da se pridruže i doniraju autiće, a ovom akcijom traže da se ta sredstva prenamijene u održavanje Zagreba.

Najstarija zagrebačka aktivistica: "Alergična sam na Bandića od kojeg se često gušim"

“Ogorčeni smo odlukom o ulaganju 19 milijuna kuna zbog nabavke novih automobila i sporazuma o najmu… Zagreb nije nikada bio u gorem stanju, što su posljedice nepogoda koje su ga zadesile i pokazale… Šahtovi su nam zaštopani, infrastruktura nije obnovljena već 70 godina, otvaraju se ceste, ne radi se ništa” – kazala je jutros za Jutarnji list predsjednica Udruge građana Siget Gordana Pasanec.

Odgovornim smatraju gradonačelnika Milana Bandića kao prvog čovjeka Skupštine u Holdingu.

Zagrebački holding demantirao je prošli tjedan tvrdnje da nabavlja 312 automobila u vrijednosti 16,6 milijuna kuna plus PDV, među kojima i luksuzne automobile, jer je u tijeku tek postupak savjetovanja za pripremu nabave i informiranje, a sklapanje okvirnoga sporazuma nije obvezujuće. Također, navode da će cijenu vozila po danu odrediti postupak nadmetanja s najpovoljnijom ponudom.

Građani ogorčeni zbog nabave novih vozila: Bandiću ostavili autiće ispred Holdinga
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap