Grad na obali nudi jednu pogodnost za umirovljenike: Prijavite se i posuđujte knjige besplatno u knjižnici

Ana Kanazir
13. siječnja 2024.
Novosti
A- A+

Čitanje je uvijek dobra ideja, a umirovljenici iz Makarske će moći posuđivati knjige u knjižnici besplatno. Kako bi ovo ostvarili, trebaju podnijeti zahtjev, ali i zadovoljiti nekoliko uvjeta, a jedan se odnosi na iznos mirovine koja ne smije biti veća od 550 eura. Prijave se primaju do 31. siječnja u Gradskoj knjižnici.

knjige na polici u knjižnici

knjige | foto: Mirovina.hr

Čitanje uvijek otvara vrata u neki drugi svijet, a kao što smo pisali ovdje, umirovljenici vole čitati trilere, krimiće, ali i ljubavne romane. Najčešće se knjige posuđuju jer je to najjeftinija opcija, ali je zato godišnju članarinu u knjižnici potrebno platiti. U Makarskoj će oni stariji od 65 godina moći posuđivati knjige besplatno, uz nekoliko uvjeta.

knjižničarka Ira Tuzlančić
Jeste li znali da u Knjižnicama grada Zagreba postoje razni programi za osobe starije od 65 godina? Donosimo više informacija

Umirovljenici u Makarskoj će moći besplatno posuđivati knjige u Gradskoj knjižnici Makarska, ali moraju zadovoljiti nekoliko uvjeta. Prije svega moraju imati 65 godina, prebivalište u Makarskoj kontinuirano tri godine od dana podnošenja zahtjeva i mirovinu do 550 eura. Osim umirovljenika, ovo pravo ostvaruju i osobe s invaliditetom i djeca s invaliditetom kojima je utvrđen postotak invaliditeta iznad 50 posto i koji isto imaju prebivalište u Makarskoj od tri godine.

Kako bi ove skupine mogle besplatno posuđivati knjige, moraju podnijeti zahtjev, ali i priložiti kopiju osobne iskaznice, odrezak od mirovine ili potvrdu banke ili HZMO-a o isplati mirovine, rješenje HZMO o postotku invaliditeta i prijaviti se u Gradsku knjižnicu Makarska. Prijava se podnosi od 10. siječnja do 31. siječnja 2024. godine u Gradskoj knjižnici Makarska na adresi Don Mihovila Pavlinovića 1/1.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap