Grad Karlovac izdao brošuru za umirovljenike: Na jednom mjestu se nalaze sve pogodnosti koje im se nude

Ana Kanazir
24. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Kako grad na četiri rijeke misli na svoje starije stanovništvo pokazuje i kratka knjižica, odnosno info vodič od 26 stranica. U brošuri se nalaze mjere i pogodnosti koje je sustav donio za poboljšanje kvalitete života starijih. Cilj je bio osnovne informacije približiti starijim građanima.

Brošuru će svi umirovljenici grada moći uzeti u Klubu umirovljenika i Matici umirovljenika. Mogu je pronaći i na web stranici grada Karlovca. Brošura nosi naziv „grad Karlovac umirovljenicima“, a sadrži nekoliko važnih poglavlja koja korisne informacije čine odmah dostupne građanima.

Tečaj €/kn: 7,53450
Znate li da postoji besplatan obilazak Zagreba pod stručnim vodstvom? Trebate se samo prijaviti

Kako izgleda brošura?

Brošura ima tri veća poglavlja i dodatna potpoglavlja, a bavi se subvencijom troškova stanovanja i drugim oblicima socijalne pomoći za ovu godinu, zatim drugim programima pomoći i pogodnostima za umirovljenike i starije građane Grada i u zadnjem poglavlju su objašnjeni programi pomoći i pogodnosti umirovljenicima i starijim građanima u programima gradskih ustanova i tvrtki. Na kraju su navedeni kontakti određenih institucija.

U samom uvodu brošure piše:

– Pravo starijih osoba, a tako i umirovljenika, da vode dostojan i samostalan život te da sudjeluju u društvenom i kulturnom životu zajednice čine jedno od temeljnih prava koje se ostvaruje aktivnim starenjem… Prilikom izrade vodiča o potporama umirovljenicima i starijim građanima namjera je bila učiniti informacije korisnima i dostupnima našim građanima.

Grad Karlovac izdao brošuru za umirovljenike: Na jednom mjestu se nalaze sve pogodnosti koje im se nude
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap