Jedan grad će umirovljenicima dati 50 eura dodatka, ali i božićnicu

Ana Kanazir
9. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Dok neki gradovi umirovljenicima neće davati nikakve ‘bonuse’, pa čak ni božićnice, drugi će svojim umirovljenicima davati dodatak od 50 eura i božićnice. Upravo to su odlučili iz Grada Karlovca, nakon drugog rebalansa proračuna. Tako su povećani iznosi za umirovljenike pa oni iznose 250.000 eura. Od toga će se dio iskoristiti za božićnice, a dio za dodatak.

Zbrajanje centi koji se nalaze na novčanica eura

Novac | Foto: mirovina.hr

Dok su podjele božićnica u nekim gradovima već krenule, u drugima se tek razgovara o tome hoće li ih biti. Karlovac će tako umirovljenicima omogućiti 50 eura dodatka, a očekuju ih i božićnice.

Drugim rebalansom proračuna je grad Karlovac osigurao ukupno 250.000 eura za umirovljenike. Od toga je osigurano 50 eura kao dodatak, a očekuju se i božićnice. S obzirom na situaciju i cijene koje svakog dana rastu, grad Karlovac ovime pokazuje brigu za ovu osjetljivu društvenu skupinu, smatra pročelnica Draženka Sila Ljubenko, prenosi radio-mreznica.hr.

Osim toga, umirovljenici koji su korisnici socijalnog programa, ali i drugi korisnici dobit će božićnicu u iznosu od 45 eura i tu će pomoć dobiti oko 400 korisnika socijalne pomoći. Gotovo 90 posto njih su umirovljenici, a osigurat će se i bonovi od 40 do 100 eura ovisno o broju članova kućanstva koje korisnici mogu iskoristiti u nekom od trgovačkih centara.

Copy link
Powered by Social Snap