Gospođa Cvijeta doktorirala sa 77 godina: “Nikada nismo previše stari da bi prestali s učenjem”

Josip Mihaljević
14. listopada 2019.
Novosti
A- A+

Gospođa Cvijeta Pahljina s Raba postala je doktorica znanosti sa 77 godina. U doktorat je uložila sedam godina predanog rada, a na obrani je poručila da je nemoguće biti prestar da bi prestali s učenjem.

doktorica umirovljenica

Foto: Cvijeta Pahljina uspješno je obranila svoj doktorski rad | HRT screenshot

Doktorica znanosti Cvijeta Pahljina s Raba ima šestero djece i uspješnu karijeru. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu i specijalizirala se za psihijatriju, ali nije željela stati na tomu, piše HRT.

Odlučila je doktorirati u području logopedagogije, a za to joj je trebalo sedam godina rada:

“Bilo je puno ispita koje je trebalo pripremiti. To je jedno područje koje je meni tako blisko, kao medicina, i trebalo je i taj rječnik svladati. Meni je svaki ispit jedno istraživanje, a ispita je bilo 15”, kazala je novopečena doktorica znanosti Cvijeta.

Njena mentorica je bila oduševljena:

“Koliko sam ja bila mentorica kolegici, toliko sam ja učila od nje. Tako da sam ja u svakom našem kontaktu profitirala”, kazala je prof. dr. Dubravka Miljković s Učiteljskog fakulteta.

Dekan i predsjednik Komisije otkrili su kako se radilo o najposjećenijoj obrani doktorata na Učiteljskom fakultetu. A Cvijeta je na kraju sve zaokružila lijepom porukom svojim vršnjacima:

“Nikada nismo previše stari da bi prestali s učenjem i nikada nismo previše mladi da bi s tim počeli”, kratko je kazala.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap