Godina bez Olivera: Vela Luka večeras će biti premala za odati čast morskom vuku

Jasmina Grgurić
29. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Oliver Dragojević napustio nas je prije točno godinu dana. Kakav je bio ne samo pjevač, nego i čovjek, pokazale su na stotine tisuće građana, okupljene u tuzi i dotad neviđenom ispraćaju jednog glazbenika čije pjesme i dalje odjekuju. Ni godinu dana kasnije Hrvatska ne zaboravlja pa se u čast “galeba” sprema pravi spektakl večeras u korčulanskoj Veloj Luci.

Oliver u spotu “Trag u beskraju” (Snimak zaslona/Youtube)

Čak tri koncerta u povodu godišnjice smrti “Morskog vuka” pripremila je njegova rodna Vela Luka, a onaj najveći održava se večeras na Pjaci. Kako je prostor ograničenog kapaciteta, nekoliko stotina karata prodano je u prvih deset minuta. Ipak, ni ostali Oliverovi obožavatelji neće ostati zakinuti. Naime, Općina je odlučila postaviti veliki pano na rivi u samoj uvali, preko kojega će se koncert prenositi uživo, a očekuje se na tisuće posjetitelja koji još jednom Dragojeviću u čast žele zapjevati njegove pjesme.

Intimno sjećanje na mjestu koje je volio

Za to će se pobrinuti i izvođači, među kojima su i Gibonni, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Nikša Bratoš… Koncert prepoznatljiva i simbolična naziva “Trag u beskraju” počinje ispred crkve Sv. Josipa u 21:30 sati. Za dvosatni glazbeni program zaslužan je kompozitor Ante Gelo, dugogodišnji prijatelj i suradnik glazbenog velikana. Cijela vala, Korčula i okolica odjekivat će Oliverovim stihovima, ali neće oni zaobići ni ostatak Hrvatske, jer su događanja s njegovim pjesmama za večeras najavili mnogi gradovi.

Pogledajte dirljivi Gibonnijev oproštaj od legendarnog 'Morskog vuka'

Mnogi su pritom postavili logično pitanje: Nije li se mogao organizirati jedan jedinstveni veliki koncert Oliveru u čast? No, kako bismo pronašli odgovor, trebamo se vratiti Oliverovu jednostavnu karakteru zbog kojeg smo ga toliko i voljeli. Narav je to koja je ljeti voljela živjeti mirno i povučeno u Vela Luci. Upravo je to bila nit vodilja i njegovoj obitelji. Željeli su mu odati čast intimno, u krugu najbližih prijatelja i suradnika upravo na Pjaci na kojoj je ljeti toliko puta rado i sam nastupao. No, publika traži svoje, dolazak su najavile tisuće obožavatelja pa će biti postavljen veliki video zid na velalučkoj rivi.

“Bio je njihov koliko je bio i naš”

Oliveru danas mnogi pjevaju “Sve bi da da si tu”, pogotovo njegovi najmiliji koji još uvijek ne mogu vjerovati da ga više nema.

oliver dragojević
Za naježiti se: Studenti odali počast Oliveru na najljepši mogući način

“Najradije bih sve preskočila. Meni je to muka, grubo mi je, sve me podsjeća na njega… Najradije bih se taj dan zavukla u mišju rupu. Ali ne mogu uteći, ljudi ga doživljavaju i svojim, a njihov je bio koliko je bio i naš” – izjavila je Oliverova supruga Vesna Dragojević prije nekoliko dana za Slobodnu Dalmaciju.

Puno je stvari vezano uz čovjeka s kojim je provela 45 godina ostalo još živo, o čemu svjedoči i nedavno prikazani dokumentarni film “Oliverovih 70” kojeg, napustivši nas u 71. godini uslijed teške bolesti, stari morski vuk nije dočekao.

Godina bez Olivera: Vela Luka večeras će biti premala za odati čast morskom vuku
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap