Gastro radionice: Umirovljenici kuhaju tradicionalna slavonska jela

Jasmina Grgurić Zanze
2. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Kuhanje, koje je nekada uglavnom bilo rezervirano za naše mame i bake, danas je sve popularnije među mladima. No, kada je riječ o pripremanju tradicionalnih, autohtonih jela pravi majstori kuhače nedvojbeno su naši umirovljenici. A sada su dobili priliku da pokažu i usavrše svoje iskustvo na besplatnim gastro radionicama, namijenjenima upravo njima.

Foto: Aktivni u starosti

Gastro radionice namijenjene umirovljenicima provodi Udruga umirovljenika grada Vinkovaca u sklopu projekta “Aktivni u starosti”. Umirovljenicima je to prilika pripremati autohtona slavonska jela pod budnim okom mlade kuharice. Iskustva im sigurno ne nedostaje, ali kuhanje u grupi uz stručno vodstvo i pregršt zabave idealna je ljetna aktivnost.

Radionice su počele prošloga ponedjeljka, održavaju se triput tjedno po dva sata, a traju dva mjeseca.

Foto: Aktivni u starosti

“Pod budnim okom kuharice već tri puta naši umirovljenici potrudili su se svoja i tuđa nepca obradovati jelima koji jednostavno odišu Slavonijom. To je tek početak, jer gastro radionice u organizaciji Gradske udruge umirovljenika koje su počele 21. lipnja traju osam tjedana. Prilika je to da se zabave, druže, kuhaju i kušaju autohtona domaća jela te da još jednom pokažu koliko je projekt Aktivni u starosti važan za našu lokalnu zajednicu” – poručili su organizatori.

Foto: Aktivni u starosti

Sve će biti okrunjeno gastro showom koji će biti održan nakon završetka radionica.

Svi umirovljenici su dobrodošli te ukoliko žele pokazati svoje vještine u pripremaju slavonskih jela ili naučiti nešto novo mogu se javiti putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 098/1863449.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap