Gabričević: “Umirovljenici nemaju dovoljno sredstava i zato smo tražili covid dodatak”

Jasmina Grgurić
15. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Nasljednik Silvana Hrelje, HSU-ov predsjednik Veselko Gabričević objasnio je zašto su od Vlade tražili isplatu covid dodatka. Znači li to ujedno i zakret prema desnici, imaju li i oni koristi od podjele novca umirovljenicima pred lokalne izbore te prima li vojnu mirovinu, pojasnio je nekadašnji general.

Veselko Gabričević (Snimak zaslona/N1)

Nekadašnji general, dugogodišnji član HSU-a, a danas i predsjednik stranke, Veselko Gabričević za televiziju N1 objasnio je je li dogovor s HDZ-om oko isplate covid dodatka umirovljenicima zaokret prema desnici.

“Idemo s onima koji nude najbolje uvjete”

“Nisam bio nezadovoljan što je HSU s Restart koalicijom, nego s našom pozicijom u njoj. Što se tiče toga da naginjemo na drugu stranu, to nije točno… Idemo s onima s kojima možemo dogovoriti uvjete najpovoljnije za umirovljenike, u koalicijama smo i s HDZ-om i SDP-om i Domovinskim pokretom na lokalnim izborima. Nismo ovisni ni od koga i ne možemo se prodati nikomu. Razgovarati ćemo sa svima” – pragmatično je kazao Gabričević.

A upravo pragmatičnom naziva i Hrvatsku stranku umirovljenika.

“Mi smo pragmatična, interesna stranka, ne zanimaju nas ni desni ni lijevi, ni crveni ni crni, nas zanima položaj i bolji životni standard umirovljenika. Inzistirao sam da se to pitanje ranije pokrene. Umirovljenici žive teško, troše više sredstava koje ionako nemaju dovoljno sredstava i tražili smo covid dodatak” – kazao je Gabričević.

Pojasnio je i da da ih HDZ ovim dodatkom nije kupio.

“Jedan sam od rijetkih koji nisu uzeli vojnu mirovinu”

“Došao sam na čelo stranke u 12. mjesecu i zatražio s Hreljom covid dodatak, i ranije smo to tražili, a kada sam došao na čelo stranke opet sam ga pokrenuo. Prije nas su to pokrenule Matica i Sindikat u travnju. Vidjeli su da sam i ja opet zatražio isto pa su me zvali sa zajedničkim stavom da najugroženiji u našem društvu dobiju pomoć…

Tajming pred izbore nas ne opterećuje, želimo da se umirovljenicima popuni kućni budžet i da pokrpaju dio svojih obaveza. Ovo nije sustavno rješenje, mi se borimo da se problemi sustavno riješe… Pregovarale su i udruge koje na izboru ne idu” – poentirao je Gabričević.

Kazao je i kako nema  vojnu mirovinu, već onu temeljem radnog staža.

“Ima onih koji imaju i manju i veću mirovinu od mene, ja sam jedan od rijetkih generala koji nije invalid domovinskog rata i moja mirovina se temelji na radnom stažu. Mnogi moji vojnici, podređeni imaju daleko veću mirovinu nego kao kao njihov zapovjednik” – zaključio je.

Gabričević: “Umirovljenici nemaju dovoljno sredstava i zato smo tražili covid dodatak”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap