Evakuiran splitski Dom za starije, najmanje 10 štićenika pozitivno na koronu

Josip Mihaljević
8. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Sinoć uvečer počela je evakuacija splitskog Doma za starije i nemoćne jer je 10 štićenika testirano pozitivno na koronavirus. U Splitu je danas i ministar Vili Beroš.

evakuacija

Foto: Evakuacija štićenika iz Doma za starije u Splitu | Youtube screenshot

Sinoć kasno navečer počela je evakuacija štićenika splitskog Doma za starije osobe u Vukovarskoj ulici zbog pojave koronavirusa, piše poslovni.hr. Prema do sada dostupnim podacima – 10 štićenika je pozitivno na koronavirus.

U domu je smješteno preko 300 korisnika, dok na drugom katu s polupokretnim korisnicima, među kojima se zaraza pojavila, boravi oko 50 osoba.  Prvi kat je predviđen za pokretne korisnike, a treći za potpuno nepokretne. Ukupno je 16 osoba imalo povišenu tjelesnu temperaturu.

“Deset korisnika kojima je utvrđen koronavirus smješteni su u Respiracijski centar, dok su ostali zaprimljeni na Kliniku za infektivne bolesti na Križinama. Tijekom jutra će se u bolnici na Covid-19 testirati preostalih 40 umirovljenika. Sinoć i jutros sam u kontaktu s ministrom Berošem koji se zajedno s ministricom Bedeković zaputio u Split gdje ih očekujemo tijekom jutra”, kazao je župan Blaženko Boban.

Evakuacija je potrajala čitavu noć jer su štićenike evakuirali jednog po jednog, pritom radeći sve potrebne testove među kojima i EKG.

Njih 15-ak je posljednjih desetak dana imalo povišenu tjelesnu temperaturu, a ravnatelj Doma Ivan Škaričić kazao je kako je o njima brinula liječnica. U ponedjeljak je 10 štićenika testirano na koronavirus, a nalaz je došao za samo 10 njih koji su pokazali pozitivne rezultate.

Uskoro opširnije.

Evakuiran splitski Dom za starije, najmanje 10 štićenika pozitivno na koronu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap