Džabe su prosvjedovali: Umirovljenici iz Požarevca nisu dobili ugljen, ali ga moraju još doplatiti

Milan Dalmacija
3. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Iako su umirovljenici iz Požarevca prosvjedovali zbog neisporučenog ugljena kojeg su unaprijed platili, stiglo im je upozorenje kako su količine koje će dobiti biti prepolovljene. Uz to, morat će doplatiti još novca i to odjednom, a ne na rate.

Ugljen | Foto: Unsplash

Prije otprilike mjesec dana pisali smo o prosvjedu umirovljenika iz Požarevca koji su naručili ugljen za ogrjev, ali ga nisu dobili iako su ga platili. Reagirali su tada gradonačelnik pa i vodstvo Elektroprivrede Srbije. Dogovor je bio postignut i ugljen je trebao biti isporučen nekoliko dana kasnije.

grcka prosvjed
Prosvjed penzionera u Požarevcu: Zbog nedostatka ugljena neki su htjeli ući u zgradu gradske uprave

No, sudeći prema priopćenju gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP), od toga nije bilo ništa. Unatoč jamstvima, umirovljenicima “nije stigla ni jedna jedina tona“. Umjesto toga, upozoravaju, stigle su obavijesti da će dobiti manje ugljena i to još dodatno platiti, piše portal Danas.rs.

-Umirovljenicima će biti isporučeno čak 2.500 tona manje od onoga što su uplatili, ali i suprotno ugovorima koje su potpisali i cijeni koju su platili. Sada za svaku tonu moraju doplatiti još za 4240 dinara (254,40 kuna). I ni to nije sve, nego tu razliku u cijeni neće moći otplatiti na rate, a isporuku ugljena mogu očekivati tek kad donesu novac u cijelosti“, navodi SSP u priopćenju.

Po njihovoj računici, cijena ugljena je porasla za 100 posto. Upozoravaju da umirovljenici moraju isplatiti novac odjednom, inače će dobiti samo polovicu naručene količine i grijati se svaki drugi dan.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap