Dvije žene u Zagrebu pokrale umirovljenicu za 270 tisuća kuna

Josip Mihaljević
30. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Zagrebačka policija osumnjičila je dvije žene za prijevaru tešku više od 270 tisuća kuna na štetu 76-godišnje umirovljenice. Predstavile su se kao lažne bankarice i uvjerili ju da će novac propasti ako ga ne prebaci u drugu banku.

zenavrata

Foto: Unsplash

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe starosti 31 i 39 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare 76-godišnje umirovljenice.

Umirovljenici varali starije prolaznike: Policija upozorava na novi oblik prijevare!

Trešnjevačka policija je utvrdila da je 31-godišnja osumnjičena 16. prosinca, prema prethodnom dogovoru s 39-godišnjom kolegicom, putem mobitela nazvala umirovljenicu, lažno joj se predstavila kao zaposlenica banke i uvjerila ju da će joj novac propasti ako ga ne podigne i ne prebaci u drugu banku.

Upornim pozivima sa starijim modelima mobitela uspjeli su ju uvjeriti da novac doista podigne, a ušteđevinu od 36.270 eura predala je osumnjičenim lažnim bankaricama.

Nakon što su primili novac, jednostavno su se odvezli automobilom. Na svu sreću, policija ih je pronašla, a osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap