Dvije žene se prerušile u “bakice” pa se cijepile: Policija ih oktrila kod primanja druge doze

Josip Mihaljević
23. veljače 2021.
Novosti
A- A+

“Znate li što ste napravili? Ukrali ste cjepivo nekome kome je ono potrebnije nego vama. I sada nećete dobiti drugu dozu. Tako da ste i sebi i nama potrošili hrpu vremena. Nismo sigurni hoće li se protiv vas voditi postupak i hoćemo li vas odvesti u pritvor”, poručio im je policajac.

bakice

Foto: Dvije žene u SAD-u prerušile su se u bakice kako bi dobile cjepivo. Pošlo im je za rukom, ali su na kraju ipak uhvaćene | Youtube screenshot

Izgleda da Hrvatska nije jedina zemlja u kojoj se cijepi preko reda, mada to olakšanje ništa ne znači pripadnicima prioritetnih skupina koje još uvijek čekaju na cjepivo i povratak normalnom životu.

Dvije žene iz Floride prerušile su se u kostime “bakica” kako bi došle na red za cijepljenje, a još luđe od toga je činjenica da im je uspjelo. No, nakon što su primili svoju dozu, policija ih je uhvatila kada su istim trikom pokušale doći do druge doze cjepiva.

Na mjestu za cijepljenje pojavile su se sa “starinskim” šeširima karakterističnima za umirovljenice u Floridi, imale su rukavice i crne naočale. Jedna od njih ima 44 godine, a druga 34 godine, objavila je policija.

Kako policajci u SAD-u nose kamere na svojim uniformama, posebno je zanimljiva bukvica koju je jedan od njih očitao prijestupnicama:

“Znate li što ste napravili? Ukrali ste cjepivo nekome je ono potrebnije nego vama. I sada nećete dobiti drugu dozu. Tako da ste i sebi i nama potrošili hrpu vremena. Nismo sigurni hoće li se protiv vas voditi postupak i hoćemo li vas odvesti u pritvor. Eto, do toga smo došli. Isključivo zbog vaše sebičnosti jer ste ukrali cjepivo”, poručio im je policajac.

Kako piše dailymail.co.uk, one su se za cijepljenje prijavile putem interneta i navele su da imaju više od 65 godina. U prvoj rundi cijepljenja im je uspjelo, ali u drugoj su uhvaćene jer su morale pokazati osobne iskaznice, što očigledno nije bio slučaj prilikom davanja prve doze.

 

bakice
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap