Dvije umirovljenice palile korov pa smrtno stradale u požaru

Josip Mihaljević
26. veljače 2021.
Novosti
A- A+

PU Karlovačka izvijestila je o povećanom broju požara na otvorenom, u zadnjih desetak dana zabilježeno ih je više od 20. Nažalost, dvije umirovljenice su paleći korov smrtno stradale…

karlovac požar

Foto: PU Karlovačka

Policijska uprava Karlovačka izvijestila je o povećanom broju požara na otvorenom – prema podacima Županijskog vatrogasnog operativnog centra, od 19. do 26. veljače zabilježeno ih je više od 20.

Nažalost, zabilježena su i dva smrtna slučaja. U oba slučaja se radi o umirovljenicama koje su palile korov i nisko raslinje:

“U mjestu Mali Vuković na području Slunja, prilikom spaljivanja korova i niskog raslinja na polju smrtno je stradala 84-godišnjakinja. Naime, do širenja požara navjerojatnije je došlo zbog vremenskih uvjeta, odnosno jakog vjetra. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće o ovom događaju”, izvijestila je PU Karlovačka.

Drugi se slučaj dogodio kod Krnjaka.

U razdoblju od 23. do 25. veljače, u mjestu Brebornica na području Krnjaka, prilikom spaljivanja niskog raslinja na polju smrtno je stradala 81-godišnjakinja”, poručuju iz PU Karlovačke.

Obzirom na povećan borj požara i dva smrtna slučaja, županijski zapovjednik Goran Franković iskoristio je priliku za podsjetiti građane na županijsku Odluku o mjerama za sprječavanje nastajanja požara na otvorenom prostoru te je apelirao na građane da ne pribjegavaju spaljivanju korova i ostalo biljnog otpada prilikom čišćenja okućnica i poljoprivrednih površina. Umjesto toga, trebali bi primjeniti agrotehničke mjere ili to napraviti na siguran način.

Policija podsjeća da su sve pravne ili fizičke osobe koje namjeravaju paliti vatru na otvorenome prostoru dužne zatražiti odobrenje nadležne vatrogasne službe (javne vatrogasne postrojbe, dobrovoljna vatrogasna društva) te postupati u skladu s uputama.

Nakon uočavanja požara odmah nazovite vatrogasce na broj 193, Centar 112 ili Policiju na 192.

Dvije umirovljenice palile korov pa smrtno stradale u požaru
Share via
Copy link
Powered by Social Snap