Donosimo čak dva trika kako da najlakše i najbrže pripremite paprike za ajvar

Ana Kanazir
25. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Dok su neki već napravili svoj ajvar, drugi će ga tek raditi ovih dana. Za dobar ajvar je potrebno više stvari. Prije svega, treba nabaviti kvalitetne namirnice, zatim imati dobar recept, ali i pokušati što lakše očistiti paprike.

ajvar recept

Guljenje paprika za izradu ajvara nekada može oduzeti puno vremena, pa mnogi vrlo brzo odustaju od svog domaćeg ajvara. Kako biste smanjili vrijeme guljenja paprika, što može biti i vrlo zahtjevan posao, imamo dva jednostavna trika. Jedan se odnosi na posebnan način pečenja paprika, dok će vam drugi olakšati guljenje istih.

Tečaj €/kn: 7,53450
[BAKINA KUHINJA] Po ovom receptu naše bake ajvar prave već desetljećima

Kako lakše ispeći paprike?

Umjesto da paprike pečete tako da se stave u željenu tepsiju, stavite spajalicu na njihovu peteljku te ih objesite na rešetku od pećnice. Ispod njih stavite veću tepsiju. Na ovaj način će se paprike ispeći ravnomjerno, stane ih puno više, a u tepsiju će se cijediti njihov sok.

Kako brže oguliti paprike?

Čim se paprike ispeku potrebno ih je staviti u najlonsku vrećicu ili vrećicu za zamrzavanje koju je potrebno zavezati. Zatim ih stavite u duboki lonac koji prekrijete poklopcem. Umjesto lonca možete koristiti i plastičnu posudu za hranu. Držite ih tako dok se malo ne ohlade, odnosno dok ih možete primiti, a bez da se opečete.

Ovo će olakšati guljenje jer će paprike ispustiti višak tekućine, a para će se zadržati u loncu i omekaniti koru. Recept za dobar ajvar naših baka možete vidjeti i ovdje. 

Imate li vi još koji savjet za izradu ajvara? Slobodno nam se javite na našu Facebook stranicu.

Donosimo čak dva trika kako da najlakše i najbrže pripremite paprike za ajvar
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap