Dom za starije u Kostreni će nuditi razne usluge, a poznat je i kada će projekt biti gotov

Ana Kanazir
23. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

U Kostreni će se graditi Dom za starije, odnosno centar za starije, a gradnja je najavljena još prošle godine. Ovaj pothvat će sigurno olakšati život stanovnicima Kostrene, ali i onima drugih okolnih mjesta. U tijeku je provedba niza predradnji, radovi bi trebali krenuti u rujnu, dok bi cijeli projekt trebao biti gotov do lipnja 2026. godine.

centar za starije Kostrena

Centar za starije Kostrena | Foto: Općina Kostrena

Dom za starije Kostrena će imati 144 kreveta, nudit će i brojne usluge za korisnike doma, ali i za druge građane. Na potpunu izgradnju doma bi trebalo pričekati do lipnja 2026. godine.

centar za starije Kostrena
U Kostreni će se graditi Centar za starije; Evo u kojoj su fazi radovi

Izgradnja novog doma za starije je uvijek dobra vijest, a jedan takav će se graditi i u Kostreni. Poznato je kako će ovaj dom, odnosno centar za starije imati 144 kreveta, a već se zna i djelomični popis usluga koje će pružati.

– Dom će imati 14 izvaninstitucionalnih usluga, od centra za Alzheimerovu bolest do toga da će postojati dnevni, poludnevni i sedmodnevni dnevni boravak. Bit će organizirana pomoć i njega u kući za otprilike 300 ili 400 osoba, rekao je Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena za danas.hr.

Poznato je i kako će gradnja doma koštati 21 milijun eura, a većinu plaća Općina kreditom, dok dio plaćaju Vlada i županija. Načelnik Vranić je otkrio i kako cijeli projekt mora biti gotov do lipnja 2026. godine. Ovaj dom je važan jer će u njemu smještaj moći potražiti građani diljem riječkog područja i time rasteretiti ostale domove za starije u toj županiji.

Planirano je da se javna nabava za izvođenje radova izgradnje Centra za starije osobe Kostrena raspiše početkom lipnja, dok se početak radova predviđa u drugoj polovici rujna. Nakon toga kreće postupak javne nabave za opremanje Centra, a nabava bi trebala biti zaključena do kraja godine, o čemu smo već pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap